sunnuntaina, joulukuuta 23, 2007

Joulun aikaan

Jouluaika pyörähti käyntiin rauhalliseen tahtiin ja vähälumisissa merkeissä. Entisaikaan sanottiin että Suomen kesä on kylmä ja vähäluminen. Nyt on siis talvikin.

Eilen vedettiin kaukalossa hyvät harjoitukset. Aiheena oli iso kenttä, paitsio ja sijoittuminen kentällä. Mikä siis tapahtumasta teki hyvän? Seurasin kaukalon laidalta ja seuraava kappale on on omistettu sen tiivistämiseen.

Ohjaajaryhmä oli sisäistänyt harjoituksen, kaikki vetivät yhtä köyttä ja samaan suuntaan. Ohjaajia oli riittävästi ympäri kenttää opastamassa ja antamassa palautetta. Myös vaihdossa olleet saivat oman tiivistyksensä koppiohjaajilta. Ilmassa leijui käsin kosketeltava oppimisen tuntu. Onko ryhmällä hienompaa tapaa päättää syyskausi? Tehdä paras suoritus.

Sunnuntaiaamuna polkaistiin joulu käyntiin vanhemmat vs pojat höntsypelillä. Joona pääsi läpiajoon ja ohitti maalivahdin. Toisessa päässä tehtiin Teuvon kanssa hieno klap-klap-maali. Vahvistuksen mukana ollut Topin sisko vei aloituksen kuin aloituksen ja teki vielä rankkarista maalinkin. Viis vee - muuten! Näiden värikkäiden vaiheiden jälkeen päädyttiin tasapeliin 10-9 ( pojat tietää, aikuiset väittää... ).

Siispä lopuksi käytiin perinteinen rankkarikisa, jossa nähtiin hienoja torjuntoja, harhautuksia ja laukauksia. Mika kokeili miten maalivahti reagoi kun kiekko lipuu kohti alanurkaa ja ampuja tekee harhautuksen toiseen suuntaan - koskematta kiekkoon. Maalivahti lähtee harhautukseen mukaan ja kiekko menee suoraan maaliin. Toisellakin kerralla sama juttu. Vielä nämäkin opitaan, mutta osoittaa hyvin miten kova on harhautuksen voima.

Hallilta lähdettiin loman viettoon. Aikuinen pystyy vielä nielemään mustan joulun, mutta lapsille se tuntuu olevan kova paikka. Varsinkin jos on tottunut luminietoksiin. Länsirannikolla mustaan maahan on totuttu ja niiden kanssa opin itsekin aikoinaan elämään - myös monet joulut. Meri on aikamoinen lämpöpatteri josta riittää potkua pitkälle alkutalveen.

Kaikesta huolimatta kinkku ja laatikot maistuvat, kuusi tuoksuu ja pukki voi tulla vaikka helikopterilla. Eiköhän tämäkin vielä ilon puolelle käänny. Joulu.

Ei kommentteja: