keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Vuoden naputukset

Vuoden urheilija valittiin taas kerran jälkijupinan säestyksellä. Samat kuviot toistuvat vuodesta toiseen. Aina joku urheilija kärsii enemmän tai vähemmän. Eniten "päähän" on menneinä kertoina potkittu ilmeisesti autourheilijoita - tällä kertaa Kimiä.

Valinnassa on kyse urheilutoimittajien mielipiteistä ja lajien arvostus on erilaista. Suomi on Suomi ja maailman turut jotain muuta. Äänestyslistaa tutkiessa voi myös huomata, että monia lajinsa huippuja ei ole noteerattu listoille lainkaan - missä on tuore F1-veneiden maailmanmestari Sami Seliö?

Kaltoin kohdelluista autourheilijoista puhuttaessa moni ei muuten edes tiedä, että Mika Salo valittiin tänä vuonna Yhdysvaltojen parhaaksi autourheilijaksi moottoriurheilutoimittajien äänestyksessä. American Le Mans-sarjan voittanut Salo pesi valinnassa niin Nascar-, Cart- kuin muidenkin sarjojen tähdet.

Kohtalainen saavutus ajosuoritusten lisäksi mieheltä, jonka monet luulevat jo lopettaneen ajamisen ja siirtyneen eläkepäiviä viettämään. Ja miten nämä ansiot on huomattu kotimaamme tiedotusvälineissä? Aika laihoin otsikoin - jos edes sitäkään - vuoden urheilija-äänestyksestä nyt puhumattakaan.

Ei kommentteja: