maanantaina, joulukuuta 31, 2007

Vuoden viimeinen kirjaus

Vuosi vaihtuu täällä länsirannikolla, jossa 450-vuotias kaupunki valmistautuu juhlimaan keskiyöllä erikoisen näyttävällä ilotulituksella. Tämä tullaan näkemään raatihuoneella muutaman tunnin kuluttua. Nyt jo ulkona paukkuu ja räiskyy satunnaisesti.

Iltapäivällä käytiin katsastamassa kaupungin jäätilanne. Tekojään kaukalopuoli oli käytössä, kunnossa, valaistu ja ilmainen. Isolle jäällekin olisi päässyt euron maksulla, mutta koska kysessä oli mailaton vuoro, valittiin kaukalo jossa kiekkoa saa liikutella.

Samaisesta kaukalosta on peräisin hauska tositarina, jonka kuulin vaihtopenkillä. Eräänä talvipäivänä oli jääkone ajanut kehää ja malttamaton Veikko ( nimi muutettu ) oli ryhtynyt "lämmäilemään" koneen vielä kiertäessä.

Ja kuinka ollakaan, kova lämäri harhautui pahasti ja kiekko Zambonin kyljestä läpi. Jarrut päälle ja huoltomies koneen viereen ihmettelemään. Tilanteen selvittyä alkoi takaa-ajo, mutta Veikko oli jo vikkelänä poikana riisunut luistimensa ja paineli jo kohti keskustaa. Vimmainen jäämies jäi kaukalon laidalle puimaan nyrkkiään.

Kiekkotarinoita Porista... Hyvää Uutta Vuotta!

Ei kommentteja: