maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Yö kytiksellä

Pyynikin uimahalli suljetaan kahdeksi vuodeksi ja harrastajat siirtyvät muihin halleihin. Ryhmiä ei kuitenkaan kevääksi lisätä, joten halukkaita on enemmän kuin paikkoja. Niinpä uimaryhmät pistettiin kevääksi haettavaksi "puhtaalta pöydältä" ja ilmoittautuminen alkoi maanantaina klo 00.01 netissä. Odotettavissa säpinää...?

Kirjauduin Tarmo-ilmoitusjärjestelmään hyvissä ajoin, mutta puolelta öin palvelu pudotti pois. Kevään ryhmät oli ilmeisesti valmiina varauksiin. Tarmoon ei kuitenkaan linkin kautta päässyt tämän jälkeen. Sivua ei löytynyt ja lopulta Kooveen nettisivukin lopetti toimintansa. Palvelin ilmeisesti kaatui ruuhkan seurauksena.

Lopulta keksin kokeilla suoraa linkkiä kirjautumissivulle ja tätä kautta pääsin palveluun, joka toimi ihan siististi. Ilmeisesti vain Kooveen nettisivun kautta toimiva linkki tukki pyynnöt sieltä käsin. Oikotie toimi hyvin.

Vesirallin varaus pojalle siis onnistui noin klo 00:33 ja siihen mennessä näytti jo puolet varauksista tähän ryhmään tehdyiltä. Seuraavana päivänä katselin, että ryhmä oli jo aamupäivällä täynnä, kuten varmaan oli suurin osa muistakin ryhmistä. Kooveen nettisivut olivat vielä aamullakin nurin.

Jonotus on siirtynyt kaduilta bittien maailmaan ja tämä on tätä päivää. Jos tietokonetta ja yhteyksiä ei omista, jää helposti näiden palveluiden ulkopuolelle. Tähän on tultu ja tuskinpa paluuta vanhoihin tapoihin enää on.

Ei kommentteja: