keskiviikkona, huhtikuuta 09, 2008

H2O

Viime viikon kirjoituksen Kummeli-videossa urheilujuomaa lotrattiin mielin määrin. Kuljettiin viihteen tasolla, josta voidaan olla montaa mieltä, mutta ilmiöhän mielletään perinjuurin tamparelaiseksi ja olosuhteista johtuen tätä lippua on välillä syytä pitää ylhäällä.

Vedestä puhuttaessa asiaan voi pureutua myös vakavammin. Tuo elämälle tärkeä aine nousee arvoonsa tulevina vuosikymmeninä ja silloin puhutaankin jo sinisestä kullasta. Vedestä on tulossa tuote ja kauppatavaraa, jolla on omat tuotantokoneistot ja markkinat. Ylikansalliset yhtiöt hakevat voittonsa maailman kuivuvilta alueilta.

Jos vedestä tulee kauppatavaraa, miten käy niille joilla ei ole varaa maksaa puhtaasta vedestä? Tälläkin hetkellä maailmassa kuolee tuhansia lapsia päivässä veden puutteen tai sen huonon laadun takia. Mitä tapahtuu kun maailman vesibusiness lähtee pyörimään?

Vesi loppui myös Tesoman kakkoshallista kun jäät sulatettiin ja viikon toinen jäävuoro meni uusintahakuun. Tiistain myöhäisillan vuorolle Sentterissä oli pyrkimässä useampikin joukkue. Taisi olla koko seura liikkeellä?

Maailman vesitilanne on kuin jäätilanne Tampereella, ja huonon talven aikaan vielä kehnompi. Jäätä siis tarvitaan lisää monessa muodossa - ulos, sisälle, kaukaloon, ulkojäille - mutta jos oikeasti ajatellaan... kumpi onkaan tärkeämpää? Jää kaukalossa vai juomavesi lasissa kuivuvilla maailman kolkilla?

Ei kommentteja: