sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2008

Lintutornilla

Liejukanan bongaus sunnuntain hienossa säässä ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Lintu oli paikalla nähty ja jossain järven ruovikoissa se kaiketi nytkin oleili. Näköhavaintoa ei saatu.

Vain 100 paria pesii Suomessa, joten liejukana oli selvästi päivän harvinaisin kohde - kun Pirkanmaan suunnalta maailmaa katsellaan. Ilman osumia ei kuitenkaan tarvinnut poistua, sillä kiikarin okulaariin tarttui ainakin isokoskeloita, nokikanoja, silkkiuikkuja, tukkasotka sekä sadoittain lokkeja.

Kalevankankaan yläpuolella kanahaukka saalisti huomattavasti itseään kookkaampaa varista. Tiira istui järven selällä olevan tukin nokassa. Tätä tarkkailtiin pitkäputkisen Carl Zeissin läpi, kun muutama alan aktiivinen harrastaja osui paikalle ja tarjoili näkymää.

Meteli Iidesjärven lintutornin kupeessa oli kevään vilkkaimman muuttohetken aikaan melkoinen. Kun poika vielä lopuksi kävi puljaamassa toisen jalkansa nilkaa myöden vesimättäillä, oli sunnuntaiaamun luontohetki paketissa. Erilaisia elämyksiä menneen talven jääharjoitusten tilalle.

Ei kommentteja: