maanantaina, marraskuuta 10, 2008

Pressun edestä ja takaa



Hukattua linkkiä - jota kaipailin viime viikon torstaina - ei kaikesta huolimatta löytynyt. Lyödään tiskiin sen sijaan toinen harjoitusvideo. Tätä samaa harjoitetta muunneltuna pojat tekivät tänään tasojäillä - luistimet jalassa ja kiekon kanssa.

Tällä kaudella on 98-ikäluokka jaettu kahteen tasoryhmään, joissa osaa pojista kierrätetään. Ajatuksena on siis samantasoisten harjoittelu omassa ryhmässään. Monissa harjoituksissa saadaan tasaväkisiä pareja, jolloin hyöty on parempi kaikille.

Edelliseen salibandykirjoitukseeni liittyen oli hauska huomata miten asiat voivat kohdata eri näkökulmista. Sen lisäksi, että joku näkee asiat eri tavalla, voi myös tarkastelupaikka olla erilainen.

Avokatsomon blogien aihepiiri liikkuu paljon salibandyn sarjapelien pyörteissä. Joskus myös huomioidaan mitä verhon takana toisella kentällä tapahtuu ( Classic / Team Torstai ). Riippuen siis siitä kuka asioita tarkastelee, päänäyttämö ja kiintopiste voi olla pressun edessä - tai sen takana. Joskus nämä kohtaavat ja se on hienoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Tästä http://www.lapinlahdenluistin.net/tiedostot/fyysiset.pdf
voidaan suoraan lukea kuinka huonosti jäällä olo vaikuttaa pelaajan kehitykseen. Herää kysymys mihin suuntaan olisi tarvetta harjoituksia painottaa milläkin ikäryhmällä. ( Ei tietoa julkaisun todenperäisyydestä. )

Terv Porista

Jan kirjoitti...

Hyvä huomio ja varteen otettavia asioita. Ainakin tuon taulukko herkkyysalueista on vastaava kuin mitä olen nähnyt aikaisemmin.

Mielenkiintoinen on myös listaus miten jäälläolo vaikuttaa. On siis ominaisuuksia joita jäälläolo ei välttämättä kehitä tai se jopa laskee niitä. Tämän takia oheisharjoitteita pitäisi olla osana harjoituksia.

Olen myös kuullut sanottavan ( jollain kurssilla? ), että saliharjoitus on yhtä tärkeä kuin jääharjoitus - ellei tärkeämpi. Tietyllä ikäryhmällä ja oikeilla harjoituksilla tehtynä.