tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Kiekkoa kaikille


Mitä yhteistä on Mikki Hiirellä ja suomalaisella jääkiekolla? Molemmat ovat päässeet kypsään 80-vuoden ikään. Hiiri tänään ja Suomen Jääkiekkoliitto tammikuussa.

Sanonta mikkihiiri on urheilukentillä lähinnä pilkkaava nimitys, vaikka kaukalossa pienempikin voi pärjätä. Saku Koivu on kokoaan suurempi mies myös Kanadassa ja oli mukana Tupu, Hupu ja Lupu-ketjussa joka niitti mainetta Suomelle.

Kirjailija Juha Seppälä - tunnettu Ässä-kausikorttilainen - rinnasti aikoinaan osuvassa lehtikolumnissaan kiekkomiehemme Teemu Selänteen disneymaailman edustajaksemme USA:n länsirannikon unelmakaupungissa.

Nämä kaksi suomalaisen jääkiekkoilun kirkkainta kiintotähteä olivat muiden joukossa mukana kiekkoliiton juhlavuoden kiertuebussissa. Eivät henkilökohtaisesti, mutta valokuvien, palkintojen ja esineiden kautta.

Bussi oli aikataulun mukaisesti Hakametsässä tänään ja käväistiin paikalla Joonan kanssa tutkimassa esille tuotu anti. Tarjolla oli tiivis katsaus ja kaari suomalaisen jääkiekkoilun alkutaipaleilta tähän päivään. Mausteena ne pienet tähtihetket niin yksilötasolla, kuin maajoukkueenkin parissa.

Ja poistuessa lyötiin lähtijöille juhlakiekot käteen ( Made in Czech Republic... hmm? ). Kuin Mikki Hiiren korvat konsanaan. Onnittelut pitkästä taipaleesta. Kiekkoa kaikille.



Ei kommentteja: