keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Tuplakriisi kaupungissa

Talven ensilumi saapui Tampereelle. Peite on heikko ja pysyvää saadaan odotella vielä pitkä tovi, mutta onhan tuo silti pieni piristys synkkään syksyyn. Sitä tarvitaan sillä Tampereella on kriisi. Ja paha.

Jos TPS torstaina voittaa pelinsä, on perjantaina Hakametsässä vastakkain kaksi liigan peränpitäjää - Tappara ja Ilves. Tätä päivää ei moni olisi halunnut olla näkemässä. Heikompaakaan ei voi pilkata kun oma joukkue on yhtä huonossa hapessa. Kaikki ilo viety.

Tutkittu juttu on se, että suosikkijoukkueen menestys vaikuttaa suoraan kannattajan yleiseen olotilaan. Huipulla surffaillessa ei mikään elämän vastoinkäyminen tunnu miltään, mutta kun peli ei kulje elämältä putoaa pohja. Ruoka ei maistu, rouva nalkuttaa, työkaverit vinoilee, koirat ruikkii kintuille ja sitä rataa.

Patasydämen syntymässä saaneena toimenkuva on lähinnä empatian jakaminen, mutta toivotaan tilanteen kääntymistä pikaisesti parempaan suuntaan. Muuten koko kaupunki putoaa pimeän ja hyisen kosken syövereihin. Ja onhan hyvin mahdollista että perjantaina putoaa ensimmäinen - valmentaja nimittäin...?

Ei kommentteja: