lauantaina, marraskuuta 15, 2008

Ison ladon ihmeet

Hämeen aluesarja jatkui lauantaina Längelmäki-hallissa. Tämä maaseudun perinteiseen punasävyyn maalattu, ladolta näyttävä urheiluhalli säilyttää omaleimaisuutensa myös sisätiloissa. Hyytävää kylmyyttä pehmentävät puurakenteet yhdessä sarjan isoimman kaukalon kanssa tuovat omaperäistä ilmettä alueen pelipaikkatarjontaan.

Tilavat ja lukumääräisesti riittävät pukukopit tekivät pelireissusta miellyttävän kokemuksen. Äänentoisto hallissa on parasta mitä lähialueen harjoitushalleista löytyy. Seinien puurakenne on parempi kuin kaikuva peltikuori. Musiikki soi hyvin ja kuulutuksista saa selvää. Tämä ei hivele, mutta helpottaa audiomiehen korvaa.

Tappara Lieskat otti tänään kaikki tarjolla olleet neljä pistettä. Kotijoukkue JLS - Jokilaakson Lätkä-Sudet - teki ensimmäisestä koitoksesta piinaavan. Johtuiko kylmästä hallista vai pitkän pelimatkan puuduttamista pelaajista, mutta parhaassa iskussa ei liikkunut niin luistin kuin kiekkokaan.

Päivän toisessa ottelussa Lieskoja vastaan asettui KPK. Kyseessä ei ole Kajaanin PalloKerho, eikä Kurikan PunttiKlubikaan, vaan Koillis-Pirkan Kiekko. Toinen pieni, mutta pippurinen seura joka tarjosi astetta kovemman vastuksen kuin JLS. Lieskojen peli kulki nyt aamun unenmuistoista hapuilua paremmin. Kauden parasta peliä joukkueelta tähän mennessä.

Pöytäkirjat saivat yllättävän paljon täytettä jäähyjen muodossa. Kolme käskyä jäähyboxiin pelin aikana ajaa miehen suoraan suihkuun. Tänään Lieskoilta lähti ukko molemmista peleistä kesken tärkeimmän tohinan. Tuomarilinja elää siis tapahtumasta toiseen.

Päivän erikoinen 1. Vaihtoaitiosta ei löydy pelimiehille reittiä WC-osastolle. Ainoa reitti kulkee vain jään ja pelikentän poikki. Huoltajana neuvoin siis ainoaan mahdolliseen paikkaan jonne luistimilla pääsi - tuomarien pukukoppiin. Selvyyden vuoksi mainittakoon, että kopista löytyi kyllä ihan oikea WC.

Päivän erikoinen 2. Hallista löytyy yksi maan mieleenpainuvimmista ja historiallisista jääkoneista. Savupöllähdykset ovat suuta aukovia ja voi pojat sitä veden määrää jonka se jälkeensä jättää. Onneksi kylmä kangistaa ja jää on sen jälkeen kuin parasta silkkiä. Jo pelkästään tämän takia kannattaa ohimennessään piipahtaa. Linkki ja kartta kohteeseen löytyy tästä.

Ei kommentteja: