sunnuntaina, marraskuuta 30, 2008

Yhtenäisellä rintamalla

Hämeen aluesarja jatkui sunnuntaina Lieskojen voitolla ja tasapelillä Tampereella. Pelitaidot kehittyvät ja otteet kristallisoituvat kauden edetessä. Kun yksilö fokusoituu paremmin pelin ytimeen niin koko joukkueen kuva pehmenee ( mennäänkö tässä lauseessa jargonin lähteille? ).

Sarjan E98 ja lohkon 3 tasainen keskikasti on muodostunut ja asiat ovat pienestä kiinni. Pelit ovat tasaisia näiden joukkueiden välillä ja sehän on hyvä asia - kunhan tuomarit pysyvät tiukkojen pelien vauhdissa mukana. Jos ote kirpoaa - näin valitettavasti välillä näyttää käyvän - peli voi kääntyä mihin suuntaan tahansa.

Tuomarit voisivat peleissä valvoa lähituntumassa myös miten kättelyt sujuvat ja mitä kieltä jonossa käytetään. Luultavasti tämä ei kuulu viralliseen toimenkuvaan, mutta saisi siihen sisällyttää. Kun tässä iässä opetellaan käytös, on myöhempinä ikävuosina helpompi hallita tilanteita. Oppi menee nyt paremmin perille.

Jalkapallon puolella on otettu tiukka kanta sopimattomaan kielenkäyttöön ja näistä jaetaan selkeästi huomautuksia ja rangaistuksia. Miksi samaa linjaa ei voisi kehittää myös jääkiekon puolella?

Maalivahdit pelasivat sunnuntain vähämaalisissa peleissä kiitettävät suoritukset, niin Lassi kuin Väinökin, jolle erityismaininta rankkarin torjumisesta, voitosta ja hyvistä otteista edelliskauden joukkuettaan vastaan. Tiukka paikka lähteä peliin torjumaan.

Loppuvuosi jatkuu vielä muutamalla Lieskojen pelillä, Salamilla niitä tulee tuplaten. Joukkueiden koot ovat pieniä joten tarvittavia pelaajalainoja varmasti tullaan joukkueiden sisällä näkemään. Lomat, sairastelut yms. esteet aiheuttavat oman katonsa pelipäivinä. 

Onneksi siirrot ovat sääntöjen mukaan sallittuja ja mikä sen suotavampaa koska samaa harjoitusryhmää ollaan. Muutenkin joukkueiden välistä yhtenäisyyttä pitää korostaa ja vahvistaa sillä onhan kaikkien yhteinen nimittäjä - ei enempää ja vähempää kuin - Tappara. 

( Photo by JSS © 2008 ) 

Ei kommentteja: