keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Kivaa oli

Joulun ja vuodenvaihteen mukanaan tuoma tauko jääkiekosta, salibandysta ja oheislajeista on jättänyt enemmän aikaa hiihdolle. "Kivaa oli", sanoi poika lenkin jälkeen. Ainoa mitä vielä tarvittaisiin on lisää lunta, lunta ja lunta.

Suomalainen hiihtourheilu kautta linjan elää nyt uutta kukoistuskauttaan. Uutiset kertovat jatkuvasti voitoista ja hyvistä sijoituksista talven cupeissa ja koitoksissa. Mielenkiinto herää kun suksi kisoissa luistaa.

Murtomaahiihdolla on nyt hyvä kattaus ja mahdollisuudet sydäntalven kuntoilumuotona.  "Hiihto on aika raskasta", poika kommentoi ladulla, ja sitähän se on. Yksi raskaimmista lajeista, jossa käytetään kehon isoja lihaksia - selkää ja jalkoja - kovilla tehoilla. Kaikki on myös kiinni vauhdista, välineistä, maastosta ja tavoitteista. Hyvä ja monipuolinen kunnon kohottaja hiihto kuitenkin on.

Suosittelen lämpimästi tämän talven vapaille päiville, pojille jääkiekon oheen, sekä iseille ja äideille kunnon kohotukseen ja painon hallintaan. Eiköhän sitä lunta vielä sen verran löydy talven lenkeille. Kaupissakin tilanne paranee päivä kerrallaan.Ensi viikon arjen työpäivät suovat latujen hoitajille aikaa lisätä taas muutaman kilometrin syntyvään latuverkkoon. Ja harrastaja kiittää.

Ei kommentteja: