maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Tarpeellisia varusteita

Jääkiekko on välineurheilua, vaikka suoritustaso ja tulokset eivät olekaan niistä kovin riippuvaisia - kuten vaikkapa moottoriurheilussa. Kaikenlaista toppausta ja muovipalaa siis tarvitaan - lähinnä suojausta varten - ennenkuin kaukaloon on asiaa.

Joona liikkui tänään harjoituksissa mukanaan noin 21 erilaista varustetta. Normaali kenttäpelaajan setti. Pieninkin nippeli on varmaan ihan tarpeellinen. Yhdenkin osan rikkoutuminen voi tehdä pelaamisesta vaikeaa.

Harjoitusten aluksi murtui housujen kannattimen takakappale. Tästä seurasi se, että housut eivät saaneet kannatusta takaa lainkaan, vaan henkselit pukkaisivat lähinnä lenkille ylös niskaan. Ja housut toiseen suuntaan. Alas.

Harjoitukset vietiin loppuun ja kukaan ei varmaan huomannut mitään. Luulen että puutteet vähän haittasivat menoa, mutta mitäs siinä turhilla asioilla harjoituksia keskeyttelemään, ajatteli poika ja antoi kotimatkalla autossa kommenttia. "Kyllä niihin alkoi lopulta tottua".

Illalla haettiin uudet henkselit ja nyt ei housut tipu. Otettiin mustat. Muistan että aikoinaan vuosia sitten joku poika oli monissa harjoituksissa ilman olkaimia. Vauhdikkaissa pujotteluissa housut eivät aina tahtoneet pysyä mukana, vaan jatkoivat eteenpäin kun poika jo kääntyi seuraavaan mutkaan. Tarpeelliset siis ovat. Olkaimet.

( Minkä joukkueen vahvistus tuo apina mahtaa olla? )

Ei kommentteja: