maanantaina, lokakuuta 10, 2005

Kahden lajin yhdistäminen

Jalkapallokausi loppui 75-vuotiaan seuran päätösjuhlaan. Palkinnot jaettiin ja esityksiä seurattiin... kuten kuvassa näkyvää cheerleader-tyttöjen ohjelmanumeroa...

Katsomossa tuli mieleen eri lajien yhteensovitukseen liittyvät ongelmat. Moni poika pelaa jääkiekon lisäksi jalkapalloa, muutamat harrastavat vielä vaikkapa yleisurheilua.

Näin nuorena monipuolisuus on hyvä asia ja käytännössäkin kahdella taholla voi olla mukana. Tosin jostain on tingittävä, ettei toimintaa tule viikolle liikaa.

Muutaman vuoden päästä ongelmaksi muodostuu lisääntyneet harjoitusmäärät ja seurojen halu sitoa harrastajansa oman lajin piiriin. Jossain vaiheessa on valinta tehtävä. Suotavaa olisi, että ne jotka haluavat jatkaa monipuolisesti, saisivat tähän mahdollisuuden.

Lähinnä kyse on eri lajien ja seurojen yhteistyöstä. Miten saadaan harjoitusajat sopimaan niin, ettei päällekkäisyyksiä tule. Kuulin tapauksesta jossa jääkiekkojoukkue muodosti samasta ryhmästä oman jalkapalloryhmän. Harjoittelu ja pelit tapahtui palloseuran lisensseillä normaaliin tapaan. Sama ryhmä molemmissa lajeissa mahdollisti joustavan harjoittelun varsinkin syksyllä kun molempien harjoitukset pyörivät vielä päällekkäin.

Eri lajien yhteistyössä seurojen välillä voisi olla kehitettävää. Myös asenteita voi muokata. Onhan se totta, että lajit kilpailevat keskenään harrastajista, mutta loppukädessä valinnan tekee harrastaja itse. On kaikkien etu jos köyttä vedetään yhteen suuntaan, ajatuksena lapsen ja nuoren etu...

( photo by: JSS c 2005 )

Ei kommentteja: