sunnuntaina, lokakuuta 30, 2005

Kiireinen viikonloppu

Viikonlopusta tuli melko kiireinen, koska lyhyellä varoitusajalla saimme kutsun miniturnaukseen naapurikaupunkiin. Urakka käynnistyi kuitenkin lauantain harjoituksilla.

Alussa näytti jo siltä että lauantai aloitetaan tynkäharjoitusten merkeissä. Sinipaitaisista oli useampi myöhässä ja poikia tippui kopista jäälle yksi kerrallaan toiminnan jo käynnistyttyä. Toivottavasti vastaavaa ei tulla näkemään jatkossa, ainakaan näin mittavassa laajuudessa.

Eero oli järjestänyt hienot maskit maaleille ja nostoja harjoiteltiin ahkerasti. Tällä kaudella siirryttiin pienestä mustasta vähän isompiin, sinisiin kevytkiekkoihin. Tämä on osaltaan hankaloittanut kiekon käsittelyä. Jos pieni nousi, isompi ei välttämättä heti kohoa.

Laukauksen nostaminen on aika monessa pelissä ainoa tapa saada kiekko maaliin. Useat maalivahdit ovat jäissä jatkuvasti patjat levällään ja jäävedoilla verkko ei heilu. Toisaalta ihmettelen tässä iässä maalivahdeille opetettua tyyliä pelata jatkuvasti jäissä.

Maalivahtivalmentajan viesti kursseilla tähän oli hyvin selvä. Nuorella iällä kannattaa opetella pelaamaan enemmän pystyssä ja tehdä torjunnat refleksillä. Tämä palvelee myös sitä, että myöhemmin oman pelityylin valitseminen onnistuu paremmin, jos on opeteltu pystytyyli. Tässä maalivahtiasiassa, ja monessa muussakin, tuntuu peleissä menestyminen - maalien tekeminen - ajavan ohi sen, mikä on kehityksen kannalta parasta.

Sunnuntaina Säkenet pelasi kauden parhaan pelinsä ( tähän mennessä ). Yritystä, syöttöjä, laukauksia ei säästelty ensimmäisessä pelissä. Positiivisia esityksiä ja tilanteita kaikilta pojilta. Syysturnauksessa jatkunut suoritustason nousu jatkui vahvana. Pojat voivat olla tyytyväisiä sunnuntain peliinsä. ( Nyt ja jatkossakin huomio on peleissä Säkenien tekemisissä, koska toisen joukkueen pelejä en yleensä pääse näkemään ).

Lyhyen tauon jälkeen pelattiin vielä toinenkin ottelu. Pienoinen väsymys tuntui varmasti keskittymiskyvyn heikentymisenä. Vastustaja luisteli myös kevyemmin levännein jaloin. Pelin aikana nähtiin meidän puolelta myös mailalla hakkaamista ja poikittaisia mailoja, joita ei missään nimessä tule sallia. Näiden asioiden pois karsimiseen palataan harjoituksissa. Herää myös kysymys: Mistä nämä kyseenalaiset jutut opitaan? Liiga on yksi iso opinahjo?

Lauantain harjoitus poiki varmaan myös muuta keskustelun aihetta järjestyksen ja harjoituksissa käyttäytymisen osalta. Kyse on yksittäistapauksesta, mutta sekin varmaan käsitellään vielä loppuun asti.

Sunnuntain otteluista jäi varmasti kaikille mukava vire päälle. Kivaa oli ja järjestelyt toimivat mainiosti, siitä kiitos yhteistyöseuralle. Ensi viikonloppuna käynnistyvät sarjapelit. Tästä on hyvä jatkaa niihin.

( photo by: JSS c 2005 )

Ei kommentteja: