lauantaina, lokakuuta 22, 2005

Syysturnaus - ensimmäinen päivä


Lähtö kotoa aamulla klo 9:10. Turnaus käynnistyy ja klo 9:40 kopissa istuu hiljaisia poikia. Uni painaa vielä silmää ja jännitystäkin on havaittavissa. En itsekään ole sen enempää hereillä, joten samassa veneessä ollaan. Ottelun alkuun vain viisi minuuttia, joten pitkiä puheita ei voi pitää. Marssimme siis jäälle.

Ja kuten aavistella saattoi, ensimmäinen peli käynnistyi nihkeästi. Kohta kiekkoa jo kaivettiin omasta maalista. Ei oltu "hyvässä vireessä", kuten Joona usein sanoo. Loppua kohti saatiin oma peli kulkemaan ihan positiivisesti ja tilanteita vastustajan maalille. 4-0 ei kerro kaikkea, mutta ainakin kapteeni voi olla tyytyväinen palkintoonsa ja suorituksiinsa.

Koppiin, varusteet kassiin ja kotiin. Varusteet pois ja kuivumaan. Ruokailu ja hetken lepo Joonan kanssa. Olo vähitellen kääntymässä voiton puolelle. Säkenet näyttää vielä kyntensä.

Varusteet kassiin, autoon ja hallille. Katson ohimennessä ottelulistalta Lieskojen tuloksen, 2-1, takkiin sielläkin. Koppiin ja varusteita pukemaan. Poikia saapuu hiljalleen paikalle. Kopissa on ahdasta ja yhä lisääntyvä hälinä - normaali tilanne. Odotellaan jääkoneen ajoa. Keskustelen poikien kanssa. Kerron lyhyesti että tekemällä asioita, joita on harjoiteltu, ottelu kääntyy hyvään suuntaan.

Peli alkaa ja tunnetila on hyvä, myös pojat ovat nyt hereillä. Vastassa on tunnetusti kovin vastus turnauksessa. Nyt on jäällä eri joukkue kuin aamulla. Pelin nopeus on hyvä, kuten näillä pojilla yleensä. Puoleen väliin peliä pystytään antamaan tasaväkinen vastus. Penkillä sanon pojille että tämä voitetaan. Peli jatkuu vauhdikkaana.

Lopussa vastustaja tekee ne maalinsa. Meilläkin yksi hieno maali, mutta 6-1 ei selittelyjä kaipaa. Uskallan kuitenkin sanoa että kiekollinen paine oli vastustajan päässä. Koko joukkue pelasi ja yritti, se riittäköön. Palkinto koko joukkueelle - jonka sai noutaa maalivahti, sillä hän jos kuka tarvitsee nyt innostukseensa avaimia, ja teki sen mihin pystyi.

Kierros kotona ja taas hallille. Lieskojen toinen peli käyntiin ja seuraan tapahtumia katsomosta. Hyvää yritystä ja kaksi hienoa maalia ylänurkkaan. Tasainen peli jossa pisteetkin jaettiin. Viime hetken tasoituksella meidät jätettiin ensimmäisenä päivänä voitotta. Sunnuntaina se tullaan ottamaan.

Loppuun vielä puolentoista tunnin päivystys myyntitiskillä ja kotiin. Ovella kello on 19:10. Kymmenen tunnin urakka...

( photo by: JSS c 2005 )

Ei kommentteja: