sunnuntaina, lokakuuta 16, 2005

Kohti syysturnausta

Jos kaikilla ohjaajilla on tunne siitä että harjoitus on mennyt läpi hienosti, voi ajatella että myös pojista tuntuu siltä. Kopissa myös kysyin sitä, ja kaikki vakuuttivat näin olevan. Kehuin hienosta suorituksesta ja siinähän se - lauantain harjoitus. Ei moitteen sijaa.

Viikon kuluttua on turnaus ja sitäkin ajatellen peli näyttää hyvältä. Mielenkiintoista nähdä miten kaikki tosiaan sujuu. Onko keväästä menty eteenpäin. Sillä jo viime syksynä havaitsin monen pojan osalta kehitystä tapahtuneen. Tämä siis kesän aikana, vaikka jäällä ei oltukaan. Tauko ja kasvu tekevät monipuolisen liikunnan kanssa tehtävänsä.

Vuorossa oli luisteluharjoituksia, jotka ovat yksi pääteemoista. Viime kaudella tehtiin näitä samoja juttuja. Nyt otetaan entistä enemmän se kiekko mukaan - näin tehdään samoja perusasioita vaikeutettuna.

Puolustaja/hyökkääjä asetelmaa käytiin läpi niin paikkaharjoituksena, kuin pelinkin puitteissa. Puolustajan ja hyökkääjän roolit tulevat tällä kaudella entistä enemmän mukaan. Viime kaudella peleissä ei niistä hirveästi piitattu. Osalla oli vielä hukassa oikea ja vasen.

Sunnuntaina viriteltiin maali, laukaisualusta ja hukkakiekot estävä suojaverkko pihaan. Leipomista ja laukauksia voi harjoitella omallakin ajalla. Taito syntyy toistoista ja normaali harjoitusten aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Luonnonjäätäkään ei vielä ole tarjolla. Ehkä tällä iällä ei vielä pyritä määrien maksimointiin, mutta omatoimisuuden ajatusta voi opetella.

Ei kommentteja: