sunnuntaina, lokakuuta 09, 2005

Lauantain jääharjoitus


Korkealla lentävien ( epämääräistenkin... ) pohdiskelujen jälkeen on taas aika kirjata käytännön toimintaa... Lauantain jääharjoitus oli vuorossa ja kauden paras tilaisuus. Kaikilla tuntui jääneen loppuun hyvä tuntemus hyvästä harjoituksesta. Poikien käytös oli mallikasta ja tekeminen kiitettävää...

Taas havaittiin se, että koko ryhmän luistelutaito on kiitettävä. Vuodessakin on menty monen kohdalla paljon eteenpäin. Vaikka pieniä kehityseroja poikien välillä onkin, tasaisuus on kuitenkin yllättävää. Myös monen nuorena käytyjen luistelukoulujen opetus kantaa hedelmää. Timon ja kumppanien tekemät pohjat näkyvät.

Luistelun harjoituksia ei ole syytä unohtaa. Kyseessä on kuitenkin yksi perusasia, johon tässä iässä on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa. Myöhemmin kaikki on vaikeampaa ja korkeammalle ikätasolle noustessa harjoitusten painopiste siirtyy enemmän pelitekniikan harjoituksiin. Siinä vaiheessa luistelutaidon on hyvä olla hallinnassa.

Pelijuoni on myös löytynyt alkukauden harjoitusten myötä. Pienillä ryhmillä pelatessa kaikki saavat kosketusta kiekkoon, joka on tärkeää opittaessa peliä. Maali syötöstä-menetelmällä kiekolle on saatu liikettä, peli on levittäytynyt ja "sumppu"-pelistä päästy eroon. Harjoituksen loppuosan peleissä nähtiin niin hienoja suorituksia, että niitä hämmästeltiin ohjaajien kesken vielä pukukopissakin.

Vähitellen on kesän jälkeen saatu taas juonesta kiinni. Kasassa on hieno ryhmä poikia, joiden kanssa on mukava tehdä näitä juttuja. Myös ohjaajien ryhmä on hyvä paketti. Yksimielisyys asioista ja yhdessä tekemisen into on kohdallaan. Viime kaudella alkanutta toimintaa on hyvä jatkaa samaan malliin. Pieniä muutoksia on tullut, mutta tästä on tarkoitus parantaa joka osa-alueella.

Maanantaina jatketaan saliharjoitusten merkeissä. Tiedossa on ainakin koripalloilua...

( photo by: JSS c 2005 )

Ei kommentteja: