maanantaina, elokuuta 20, 2007

Loikkakisat Pyynikillä

Pyynikillä yleisurheiltiin maanantai-illan hienoissa oloissa. Ohjelmassa oli 3-loikka ja 40 metrin pikapyrähdys. Joona #17 ja Robert #16 olivat mukana lyömässä ennätyksiään ja pitämässä Kaukajärven palloryhmän lippua korkealla.

Kolmiloikka on yllättävän vaikea laji. Seurasin alkuun 8-vuotiaiden yrityksiä, ja monelle hypyn ensimmäinen "konkkaloikka" oli liian vaikea ja punainen lippu viuhui yhtenään. Yliastuttujakin nähtiin, vaikka tämän ikäiset tekevät suorituksen ponnistusalueelta ja hyppy mitataan siitä mihin varpaan kärki osuu - mikäli se osuu ponnistusalueelle.

Joona aloitti nelosen ponnistusalueelta, mutta onnistuneen ensimmäisen hypyn jälkeen otettiin vitonen käyttöön. Kolmas ja viimeinen yritys olikin jo sitten kelpo loikka. Taisi siinä ennätys rapista, varsinkin kun se oli jo viime kesänä hypätty.

Illan lopuksi pinkaistiin 40 metrin pyrähdys. Viimeisessä erässä Joona asettui radalle kaksi ja otti heti alkuun varaslähdön. Toinen startti, pistooli pamahti ja vauhtiin. Tästä tulikin sellainen ponkaisu, että muut jäivät heti alussa pari metriä. Monia pojan startteja olen nähnyt, mutta tämä oli niistä huippu.

Seisoin kolmenkympin kohdalla jossa Joona johti vielä, mutta lopussa paineltiin kolmen voimin rintarinnan maaliin. Kuuluttaja poimi ensin Joonan voittajaksi, mutta maalikamera soi ykköstilan radalla viisi juosseelle Redalle. Voitto tuli piikkarien mitalla lenkkareilla joussutta Joonaa vastaan, ja taisi kesän lajiharjoittelukin Pyrinnön tallissa painaa osaltaan Redan etua - heittäytymistä oli selvästi harjoiteltu paljon.

( Photo by JSS © 2007 )

Ei kommentteja: