torstaina, elokuuta 09, 2007

Toistojen juurilla

Kaupunginosan palloilutoiminta käynnistyy taas vähitellen kun väki palailee lomiltaan. Ensi maanantaina alkava koulusyksy palauttaa arjen harrastustenkin pariin. Tänään vietiin läpi harjoitus numero 14 ja Kaukajärvellä oli loppukesän paras osanotto. Joonakin mukana ja polvi juoksukunnossa. Selvittiin säikähdyksellä.

Tämän päivän harjoituksissa myös keskusteltiin tavallista enemmän. Ilmaan heitettiin muutamia kysymyksiä. Miksi tarvitaan toistoja? Sisäterä... ulkoterä... sisäterä... ulkoterä... aina vaan. Otto #3 osasi kertoa vastauksen heti ja muitakin tietäjiä oli. Fiksuja poikia.

Yksi kysymys oli, juokseeko pelaaja pelin aikana aina samalla nopeudella? Ei, ja miksi? Jaakko #8 pureutui asian ytimeen - tilanteen mukaan. Tämän jälkeen tehtiin harjoitus jossa opeteltiin mikä on tempo, miten sitä vaihdetaan ja miksi. Ehkä pitäisi vielä useammin selittää miksi jotain harjoitusta tehdään. Ei vain miten se tehdään. Toisaalta, aina ei ilmapiiri ole otollinen pureutua syvällisemmin asioihin. Sitten vaan mennään.

Tänään oli sen verran intoa pojilla ja ohjaajalla, että loppupeli oli venähtää pitkäksi. Ja venähti. Seuraava ryhmä "ajoi" meidät kentältä. Minkä sille mahtaa kun pallon perässä juostessa ajantajukin katoaa. Sekä isoilla että pienillä.

Robert #16 pääsi kuvan kanssa lehteen. Paikallisväki voi lukea tämän viikon Hervannan Sanomista sivulta 4. Eräällä tavalla urheiluasioista tässäkin on kyse. Ja palkintona robotteja.

Ei kommentteja: