torstaina, helmikuuta 09, 2006

Maila vaihtoon

Sukanpitimestä hukkui kuminen "kieli". Kerta oli jo varmaan kolmas, mutta tällä kertaa se ei löytynytkään kiekkokassin pohjalta. Kierros urheiluliikkeessä varmisti sen, ettei näitä hippuloita myydä varaosina. Pitäisi siis ostaa uusi varuste. En ostanut vielä, teen uuden etsintäkierroksen löytääkseni sen hukkuneen kumipalan.

Selvitin samalla onko kannettavia juomapullotelineitä saatavana erikseen. Pojilla on jo pullot, telineitä vain uupuu. Varsinkin peleissä irtopullot pyörivät jäällä, joten kantotelineet siistivät ympäristöä. Telineitä myydään vain pullojen kanssa. Yksi irtokappale kuitenkin löytyi ja myyjä lupasi yrittää järjestää vielä tarvittavat kolme lisää. Huomenna kuulen miten onnistui.

Kauppamatkalla hihaan tarttui ihka ensimmäinen täyskomposiittimaila. Montreal Nitro 9500 Medium 200, 48 euroa. Hinta ei ole paha, joten pitihän tämäkin asia kokeilla. Vanha puumaila saa jäädä vain junnutreenikäyttöön. Ellei sitten kokemukset ole huonot. Tämä selviää lähiviikkojen aikana.

Ennen pelituntumaa voi vertailla mailojen painoja. Vanha puumaila - Montreal 9966 Magnum - painaa 615 grammaa. Uusi komposiitti erkkoineen vain 470 grammaa. Kevennystä tuli siis 145 grammaa ja tunteehan sen jo kädessään.

Mailojen valmistuksessa on käymässä samalla tavalla kuin suksien kanssa 70-luvulla. Puu sai väistyä Suomessakin, viimeistään silloin kun Mieto hävisi mitalit arvokisoissa hiihtäessään vielä perinteisillä puusuksilla. Kavereilla oli muovia alla ja meno haipakkaa. Mietohan haukkui puusuksensa ja hiihtojohtajat. Seuraavat kisat mentiin jo muovit alla.

Komposiiteista ja ainoasta suomalaisomistuksessa olevasta mailatehtaasta kirjoittaa tänään myös paikallislehti Uusi Lahti. Suuri mullistus on tulossa tälläkin alalla ja tuotantokoneistot ovat menossa uusiksi monella suunnalla. Kehitys kehittyy ja peli jatkuu. Käytännön mailakommentit myöhemmin.

Ei kommentteja: