sunnuntaina, tammikuuta 29, 2012

Orivesi - toinen päivä

Radio 957 soittolistalla soi kappale Rainbow: Kill the King. Ysitie oli tänä iltana ruuhkainen ja lumi tuiskusi. Ohituskaista lähestyi ja oli siis mahdollista päästä jonon edessä ajavan rekan ohi. Rekka oli tässä tapauksessa se kuningas, joka pitäisi nitistää.

Radiosoittoon vaihtui Zero Nine ja ohitus alkoi. Nollanäkyvyyden lisäksi jono osoittautui liian pitkäksi ja ohituskaista liian lyhyeksi. Rekan nostattamassa lumipölyssä ei kaistan loppumetreille ollut enää järkevää hyökätä. Näin jouduttiin ajelemaan koko loppupätkä Oriveden jäähallille rekan perässä pölyävässä lumimyräkässä. Radio soitti Steve Miller Bandin kappaletta Joker. Autorallissa ei jokerikorttia tänään jaettu.

Tiukan matkarutistuksen jälkeen kiekkoreissulla on aina tunnin rauhallinen hetki. Joukkueet suorittavat alkulämmittelyt ja valmistautuvat koitokseen. Vanhemmilla ei jää muuta tehtävää kuin käyskennellä hallilla, juoda kahvia ja katsella aktuaalia jäätoimintaa tai keskustella muiden vanhempien kanssa. Ja mistäpä muusta kuin jääkiekosta.

Toimitsijatehtävissä oli tapahtunut muutoksia ja järjestysmieshommat vaihtuivat käsikellon käyttöön. Kun joukkueet lopulta saapuivat jäälle, valmistelut toimitsijakopissa oli jo tehty. Kaikki oli valmiina mittamaan aikaa, kirjaamaan maaleja, jäähyjä ja torjuntoja.

Tappara Forum kohtasi kotiottelussaan Nokian Pyryn Orivedellä. Molempien joukkueiden matkan varrelle osui monta jäähallia, mutta tänne asti piti vaan tulla pelaamaan. Aina ei voi käsittää näitä kummallisuuksia. Aloituskiekko pudotettiin jäälle.

Peli noudatteli jääkiekosta tuttua kaavaa. Toinen joukkue hallitsee, mutta ei silti saa johtoon tarvittavia maaleja. Laukaukset menevät ohi, yli tai muuten vaan maalivahdin ulottuville. Vierasjoukkueen listasta puuttuva pelaaja aiheuttaa säpinää toimitsijakopissa. Näitä sattuu ja lista korjataan.

Jääkiekkoa pelataan, alaselkä jumiutuu, varpaat kohmettuvat ja kellokäsi puutuu. Otan toisen käden käyttöön ja saadaan ensimmäinen maali aikaan. Tämä ei liity millään tavalla kellokäden vaihtumiseen, vaikka kuvauksesta näin voisi ymmärtää. Tilanteita, jäähyjä, laukauksia - toimitsijat pidetään hereillä. Toinenkin erä saadaan päätökseen ja Zamboni singahtaa jäälle pyörimään.

Kolmas erä ja lopussa mennään vielä tasalukemin. Viime hetken jäähy kotijoukkueelle, mutta Pyry ei pysty tätä käyttämään hyväkseen. Sen sijaan "paha poika" pyyhältää aitiosta suoraan hyökkäysalueelle, saa syötön lapaan ja nostaa ylänurkkaan. Voitto se on maalinkin voitto.

Kotimatkan soittolistoista en muista mitään, mutta Orituvan kohdalla poika vinkuu perinteisesti pysähtymään ruokatauolle. Tällä(kin) kertaa ajetaan suoraan kotiin ja ruokapöytään. Puolen tunnin kotimatkalla näin kannattaa tehdä. Lämpenevästä autosta ei haluaisi muutenkaan nousta turhaan. Jaloissa alkaa vähitellen olla tuntoa ja istuinlämmitin puhkuu lämpöä selkään. Parisen tuntia ja pakkasukko on sulatettu.

Rainbow: Kill the King

Ei kommentteja: