sunnuntaina, tammikuuta 22, 2012

Presidentin kertoimet


Tänään siis valitaan maalle uusi presidentti ja kansa vaeltaa koppiin piirtämään ehdokkaansa numeron. Tulos ei alun lähtökohdista huolimatta olekaan niin selvä. Vahvasti näyttää siltä, että toiselle kierrokselle ollaan menossa. Tätä mieltä on lehdistö ja moni muu taho.

Aamulehden uutista lukiessani huomasin, että nykypäivänä vedonlyöntipalvelujen spekulaatiot ja ehdokkaiden kertoimet ovat yhtä tärkeä osa uutisia tuloksen arvioinnissa kuin mediatahojen suorittamat gallupit. Netti on tuonut vedenlyönnin mukaan kaikille elämän alueille - nyt ei kohteena ole pelkästään urheiluveikkaus.

Muistan vielä ajan jolloin tulostelin vakioveikkauskuponkeja kehittämälläni ohjelmalla, joka käytti apuna automaattisesti hajautettuja sarjajärjestelmiä. Monen kupongin täyttäminen oli tulostimella helpompaa kuin käsin kirjoittaminen - samalla myös harmilliset kirjoitusvirheet jäivät pois. Veikkaus ei vain pystynyt toimittamaan tähän käyttöön matriisikirjoittimille sopivia "traktori"-vetoisia tulostuskuponkeja.

Näistä ajoista on tultu isoin harppauksin eteenpäin. Netin yleistymisen myötä on perinteisen veikkauksen rinnalle tullut rajat ylittävä vedonlyönti asiasta kuin asiasta. Kun aikoinaan keskityin kotimaiseen jalkapallosarjaan vakion muodossa ja opiskelin myöhemmin tilastomatematiikkaa - siirtyen luontevasti jääkiekon pariin pitkävedon myötä - huomasin miten asiaan perehtyminen pitkäjänteisesti toi tulosta. Kun veikkaus arvostelut ja muut tahot tulivat tutuiksi, oli viikon rivin laatiminen helppoa ja osumia tuli.

Tänä päivänä veikkaaminen ja kohteiden seuraaminen on helpompaa kuin koskaan. Kuponkeja ei enää tarvitse täytellä käsin, tai jonottaa kioskilla jättääkseen rivinsä vetämään. Vihjeiden ja tilastojen saaminen on vain muutaman klikkauksen päässä. Paljon on muuttunut, mutta yksi asia on säilynyt. Voittaminen ja oikeaan tulokseen osuminen on aina vaan yhtä vaikeaa. Häviäjiä on aina enemmän kuin voittajia. Ikävä kyllä.

Sponsored Post

Ei kommentteja: