lauantaina, tammikuuta 07, 2012

Pallona luokses pompin


Ihmistä on kiehtonut aikojen alusta asti pallo, sen liike, muoto ja ominaisuudet. Erilaiset pelit ovat syntyneet pallon ympärille. Välineen muoto vaihtelee lajista riippuen. On isoa ja pientä, pehmeää ja kovaa. Muoto voi elää amerikkalaisen jalkapallon soikeasta jääkiekon litteään, mutta esiaste on kuitenkin se tuttu pyöreä josta kaikki on lähtenyt alkuun.

Nykyajan ihmistä hauskuuttava uusi Sphero-pallo on kehittynyt käyttämään nykytekniikan mahdollisuuksia. Kun muutamia kymmeniä vuosia sitten yksinkertainen, puhdas pallo houkutteli muodollaan, on mobiiliajan ihmisellä toisenlainen jatke. Bluetooth-yhteydellä toimiva Sphero ohjautuu Android-puhelimella haluttuun suuntaan. Vapaan ohjauksen lisäksi sillä voi pelata erilaisia pelejä ja vaikka tehdä omia ohjelmia kehitysympäristöön.

Tällä voi pelata vaikka golfia, kuten videosta voi havaita. Ei tämä perinteisiä pallopelejä korvaa, mutta on varmasti hauska laite vaikka koiran hauskuuttamiseen - ja samalla myös käyttäjän itsensä. Vetoaa siis kaikkiin eläimiin. Tennispallon kokoinen pallorobotti.

Ei kommentteja: