keskiviikkona, tammikuuta 11, 2012

Hevosten voimin maailmalla





Urheiluteemainen blogi sukeltaa välillä uusien lajien pariin tarjoillen vaihtelua, maistiaisia ja näkökantoja. Moottoriurheilu on oma lajikehyksensä ja perinteisesti suomalaisten omaa aluetta. Sankareita rittää niin F1-radoille, rallipoluille kuin mille tahansa baanalle. Jos luettelee nimiä: Teuvo, Kimi, Badding, Mika... voi hyvin nopeasti päätellä mistä on kyse. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Suomalaisilla on meriittejä myös seikkailukisojen osalta ja ensimmäisenä tulee mieleen Ari Vatanen. Sukelletaan siis tällä kertaa hiekkadyynien syleilyyn. Elementti on erikoinen suomalaisille, joten siltä pohjalta voi ihmetellä, miten kummassa näissäkin kuumissa ja vaikeissa olosuhteissa on pärjätty. Hiekkadyynejä ei Suomessa löydä kuin Yyteristä, ja siellä ei autoilla ajella. Nämä dyynit soveltuvat paremmin loikoiluun, tai elokuvan tekemiseen (vrt legendaarinen Speedy Gonzales - noin 7 veljeksen poika)

Oikeita aavikoita löytyy muualta. Dakar Rally 2012 on aavikkoralli, joka tänä vuonna ajetaan Etelä-Amerikan vaikeissa olosuhteissa. Oheisessa videossa on ajankohtainen katsaus rallin tapahtumiin. Video vaihtuu joka päivä ja tarjoilee tapahtumia aina edellisen päivän osalta kisan viimeiseen päivään asti (20.1.2012). 

Uusi video siis joka päivä. Katsotaan mitä tämä laji meille tarjoaa. Mikä on tämän lajin viehätys?

Ei kommentteja: