perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Alennuskirjoja katselemassa

Kävin tutustumassa kirja-alennusmyyntien tarjontaan. Tuntuu että viime vuosina valikoima on köyhtynyt ja alennuksetkaan eivät ole sitä luokkaa kuin aikaisemmin. Korkea hinta johtuu osin myös hulppeista lähtöhinnoista, joka on osin seurausta euroon siirtymisestä. Vaikka mitä puhutaan, euro on nostanut tuotteiden hintoja selvästi kautta linjan.

Haaviin tarttui tälläkin kertaa alekaukalosta jotain. Kirja oli hinnoiteltu normaalisti, mutta kysymällä oikea hinta selvisi ja pitihän se ostaa pois. B.B. King - Omin sanoin... "Everyday I have the Blues"...

Katselin myös urheilukirjojen tarjontaa. Alennusmyynnissä olivat David Beckham ja Mika Häkkinen omilla kirjoillaan. Jääkiekkoaiheisia teoksia ei ollut tarjolla tänäkään vuonna, joka johtuu varmasti myös siitä, että uusia alan kirjoja julkaistaan vuosittain niin vähän. Mitä nyt Tami pukkaa kerran vuodessa uudet prinsiippinsä.

Olen jäänyt kaipailemaan jääkiekosta isoa ja kattavaa teosta joka käsittelisi lajia laajasti, mutta innostavasti - kuvin ja tekstein - ja kohderyhmänä olisi nuoret. Pojalle voisin sellaisen hankkia. Jalkapallon puolelta vastaavia teoksia löytyy useita. Varmaan tämä johtuu jalkapallon suuremmasta suosiosta maailmalla. Käännettäväksi on huomattavasti enemmän tarjokkaita mistä valita.

Nytkin osui kohdalle yksi Bobby Charlton Schoolin jalkapalloa käsittelevä kirja, josta nuorempikin lukija löytää lajilleen nostetta. Ainokaisessa kappaleessa oli myös punainen hintalappu, joten ostin sen jo lukemaan oppineelle pojalle. Hyvää (luku)harjoitusta...

Lauantaina pidetään poikkeuksellisesti jaetut harjoitukset toisen ryhmän kanssa. Mukana on vain puolet porukoista, joten eiköhän sinne samaan kaukaloon mahduta kaikki. Sunnuntaina saapuu pelivieraita Nokialta ja otetaan uusinta syksyn kohtaamisesta. Pisteet jaettiin viimeksi, miten tällä kertaa käy?

Ei kommentteja: