tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Kiekon veivausta ja kerhotoimintaa

Tiistain omat pelit tuli pelattua. Vaihtoaitiossa kokoontui taas veteraanien kerho, jonka mielestä puolet kaukalon miehistä oli väärässä paikassa, väärään aikaan... ja mitä teki, sekin meni väärin. Ehkä näin oli, mutta oliko joku myös väärässä kaukalossa? Ja hallissa?

Itsekin sain kuulla ampuneeni suoraan syötöstä sadasosa sekunnin liian myöhään. Jos tämän puutteen olisin korjannut ( mihin en olisi edes pystynyt), tuskinpa se silti maaliin - näillä taidon hitusilla - olisi mennyt. Luultavasti kopsahtanut maalivahdin kilpeen sekin.

Ennen pelin alkua kokeiltiin Arhon kanssa Rob Hiseyn ilmaveiviä. Arholta se sujui - yritti sitä pelinkin aikana. Itse hämmästelin vierestä. Tutkimme asiaa tarkemmin, ja onnistumista auttaa muutama seikka.

Kiekon pitää olla mahdollisimman uusi. Pyöreäreunaiset kohlot eivät nouse ylös niin hyvin. Temppua auttaa myös, jos pitää lavan kuivana ja jäästä vapaana. Myös vanha erkka kannattaa uusia. Sitten vaan kokeilemaan, tässä Hiseyn vanhempaa mallia asiasta jos joku ei ole vielä nähnyt.

Näitä temppuja tehdään nyt kaukaloissa ympäri Suomen. Hyvä niin - esikuvia pitää olla - ja mielestäni tässä on parempaa mallia nuorille kuin kaukaloiden pokspoks-sankarit, joille voisi löytyä parempi harrastusareena köysillä rajatusta kehäneliöstä.

Illalla katseltiin pojalle käytettyjä varusteita joita oli tuotu tarjolle. Olivat kooltaan isoja, mutta eihän se haittaa jos kiekkoilu kiinnostaa vielä ensi talvenakin. Tätä piti siis kysyä, eli miten pitkään 7-vuotias on suunnitellut jatkavansa kiekkoilua? -Kuusikymppiseksi, tuli vastaus heti. Joopa joo...

Ei kommentteja: