perjantaina, tammikuuta 06, 2006

Ympyröitä ja komposiittia

Keskiviikon ulkokentän harjoitukset lähtivät taas käyntiin. Ohjelmassa oli pelin lisäksi kiekon leipomista keilojen läpi ja kiistakiekkoa ympyrästä. Perinteisen tuolileikin tapaan, ympyrää kierrettiin melkoista vauhtia ja pillin vihellyksen jälkeen joku jäi ilman kiekkoa.

Monilla pojilla näkyi uusia komposiittimailoja, joita on varmasti uuden vuoden alennusmyynneistä hankittu. Komposiittimailojen kieltämisestä junioreilta on puhuttu, mutta tuskin siihen lähdetään. Pitäähän mailakauppiaiden saada tuotteitaan myydyksi ja varmasti jossain vaiheessa suurin osa mailoista on pelkästään komposiittia. Tällä hetkellä hintataso on niin korkea, että puumailalle on vielä hyvät markkinat.

Junioreilla komposiittimaila kestää käytössä hyvin. Lyhyeksi jääminen on ensimmäinen syy mailasta luopumiseen. Liigapelaajilla mailoja tuntuu hajoavan tasaiseen tahtiin. Viime pelissäkin taisi viisi mailaa hajota ottelun aikana.

Syksyn kärkikamppailussa oli huvittavaa katsella miten molempien joukkueiden käyttämät, samanmerkkiset mailat hajosivat yksi toisensa jälkeen. Ottelun aikana tuhottiin ainakin kaksitoista mailaa. Hupaisaa asiasta teki se, että mailanvalmistaja oli järjestänyt mainoskampanjan, jossa useilla kuulutuksilla hehkutettiin näitä mailoja, tyyliin: "Katso pistepörssin kärkeä ja millä mailalla pisteet on tehty". Ja kuulutuksen jälkeen hajosi taas yksi maila.

Hajoavat mailat aiheuttavat vastustajalle maalitilanteita ja toisessa päässä laukaukset epäonnistuvat tärkeissä paikoissa. Torstain liigapelissäkin tuli tilanne jossa puolustajan maila hajosi. Maalia ei tullut, mutta jäähyn arvoisesti tilanne oli paikattava. Onko mailan laadulla väliä?

Ei kommentteja: