keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Valkopartaisia pikku-ukkoja

Lähdin töistä vähän aikaisemmin ehtiäksemme ajoissa keskiviikon ulkokaukalolle harjoituksiin. Poikaa ei kuitenkaan näkynyt kotona. Vasta vartin päästä taaperrettiin pihalle. 20 minuutin koulumatkaan oli kulunut puolitoista tuntia. Mitähän reittiä oli kuljettu? Ei ainakaan suorinta.

Kevyen välipalan jälkeen kerättiin varusteet kasaan ja vauhdilla autolle. Huomasin että vartin automatkallakin voi ottaa pienet iltapäivätorkut... onneksi en minä pilkkinyt, vaan poika.

Perillä odotti sakea lumisade. Muuten sää oli leuto, nollan tietämissä. Vanhempien avustuksella saatiin aurattua kenttää kuntoon. Lumeen on hyvä tehdä luistelurata. Reunat tulevat ihan itsestään. Toisessa päässä pelattiin ringetellä. Syötöissä tarvitaan voimaa kun lumi on esteenä, ja sitä enemmän kun sade vain yltyi.

Harjoitusten lopuksi voi viilentää itseään vaikka pistämällä pään lumihankeen. Ristikko kauhaisee lumen sisäänsä ja tekee pienistä pojista valkopartaisia ukkoja. Useita niitä nähtiin tänään poistuvan kaukalosta. Itse eivät varmaan paljoa eteensä nähneet.

( photo by: JSS c 2006 )

Ei kommentteja: