maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Venyttelyrinki jäällä

Viikonloppuna saatiin taas ihan riittävä annos jääkiekkoa, niin pojille kuin ohjaajillekin. Lauantaina osa pojista aloitti maalivahtikurssit, jotka pidetään juuri ennen varsinaisia harjoituksia. Näin muutamalle on tiedossa yhteensä parin tunnin harjoitukset putkeen kymmenen viikon ajan. Kohtalainen urakka?

Sunnuntaina pelattiin vuoden ensimmäiset koitokset kahdessa ottelussa. Ensimmäisessä pelissä oma verkko heilui tiuhaan. Yksi vastustajan poika oli syönyt kaurapuuronsa. Sen verran voimalla kiekkoa heitettiin ylänurkkiin puolesta kentästä. Meidän ryhmästä ei löydy ketään joka osaisi - ja voimien puolesta jaksaisi - ampua tuolla tavalla tämän ikäisenä. Löytyykö mistään?

Toisessa pelissä numerot kääntyivät toisinpäin kun peli saatiin kulkemaan heti alusta alkaen. Ensimmäisen pelin tappio ja "ihmepojan" maalit oli unohdettu. Luistin ja kiekko kulkivat iloisesti loppuun asti. Mukava nähdä miten syötöt ja maalit jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken.

Joukkueen tavaramerkeiksi on kauden aikana muodostumassa kaksi asiaa, joita en ole havainnut millään muulla joukkueella.

Ennen pelin alkua lämmittelyn aikana koko joukkue suorittaa myös kevyet venyttelyt jäällä. Koko ryhmä samalla kertaa ja isossa ringissä. Tämä on ymmärrettävästi herättänyt vastapuolella hämmästeleviä katseita - saadaan huomiota ja mikäs siinä... Ja kaikki tapahtuu pojilta ihan oma-aloitteisesti.

Toiseksi jutuksi on muodostunut jokaisen voiton jälkeen maalin edustalle syntyvä kasa poikia. Maalivahti on yleensä alimmaisena ja siihen päälle pitkittäin ja poikittain muita pelaajia. Toimintaa on syytä tarkkailla ettei kukaan loukkaa itseään. Kieltääkään emme tätä halua, sillä tapa on syntynyt täysin poikien kesken - omana juttuna - kuten tuo venyttelyrinkikin.

Sunnuntai-ilta päättyi omilla kiekkoturnajaisilla. Pelit saatiin pystyyn ja hiki pintaan, vaikka osa porukasta jäikin kotiin. Toista maalivahtiakin olisi kaivattu. Vieläkö joulukinkut painavat, vai mistä johtuu väen vähyys?

Ainakin ajankohta oli mitä parhain ja kenttänä kaupungin ykkösareena. Olosuhteita ei ainakaan voi moittia. Katsomo oli kyllä tyhjänä, mutta sille ei valitettavasti pysty tekemään mitään. Ainakaan näillä meidän peliesityksillä...

Ei kommentteja: