maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Tammikuu

Vuosi vaihtui ja kevätkausi käynnistyi. Muutama viikko on pojan kanssa ollut taukoa jääkiekosta. Jokusen kerran on luonnonjäitä katsasteltu. Pieni lähikenttä oli joulun alla hyvässä kunnossa - maalit paikallaan, jää aurattu ja hoidettu - ainoastaan valoa puuttui. Asuinalueen pojat käyvät kentällä pelaamassa ja tähän aikaan vuodesta keinovalo on melko tarpeellinen elementti siinä touhussa.

Kentällä kyllä oli valonheittimet tolpan nokassa, mutta sähköä niiltä puuttui. Otin yhteyttä puisto-osastoon ja lupasivat käydä asian tarkastamassa. Kyselin myös lumikolaa kentälle, koska viikonloppuisin ja iltaisin auraus ei välttämättä toimi. Pienet lumet voi itsekin pyyhkäistä. Kolat hoitaa liikuntatoimi, johon luvattiin olla yhteydessä.

Parin päivän kuluttua kävin illalla katsomassa kentän tilanteen. Valot oli kunnossa ja paikalle oli saatu myös kola. Täydet pisteet kaupungille tällä kertaa. Illalla oltiin poikien kanssa kentällä höntsäilemässä.

Tauon aikana on viihdytty pojan kanssa myös sukset jalassa, viimeksi eilen kierrettiin golfkentän latua. Jouluna käytiin paremmilla laduilla hiihtokeskuksessa, juotiin mehua kuusten alla ja laskettiin mäkiä. Saadaan vaihtelua jääkiekon pelaamiseen.

Jääkiekkotoiminnassa syyskausi päättyi ja havaintoni mukaan toiminnan parissa on viihdytty. Pojat ovat myös kehittyneet syksyn aikana huimin harppauksin. Niinhän se usein tapahtuu, että mennäänkin kerralla vähän isompi porras ylöspäin.

Luistelutaidoissa on tullut kohennusta. Yli puolet osaa jo kaarteessa "sirklata", loputkin jo auttavasti, muutama jopa takaperin. Luistelu on kaiken tukijalka, jonka varassa kehittyvät myös mailankäsittely ja kiekonhallinta. Pelaaminen opetellaan kun sen aika joskus tulee.

Urheilutaitojen lisäksi opetellaan ryhmässä toimimista, keskittymistä tehtäviin ja kaikkia muita tarpeellisia taitoja joista on apua kaukalon ulkopuolellakin.

Luistelutaito on yksi osa yksilöllistä kehitystä jonka seuraamiseen kannattaisi pyrkiä. Eli verrataan omia suorituksia niihin omiin, aikaisempiin suorituksiin, ja annetaan palautetta siitä. Tutkimusten mukaan henkilökohtainen kehityksen seuranta ja palaute antaa parhaat tulokset ja motivoi yksilöä.

Joukkuelajissa yksilön kehityksen seuraaminen vain ei ole niin helppoa. Yleisurheilussa voi kellolla ja mittanauhalla osoittaa selvästi miten kukin on parantanut omaa tulostaan edelliskerrasta. Tuijottaminen maalilukuihin ja sitä kautta saatava vertailu muihin joukkueisiin ei tätä vastinetta anna.

Tammikuu on taas täynnä lukuisia pelejä. Toivottavasti alkusyksyn maalilukupaineista on päästy ja voidaan nyt vaan keskittyä nauttimaan pelaamisesta. Toiminta jatkuu jälleen normaalisti kaksi kertaa viikossa.

Ei kommentteja: