tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Komposiitit kieltoon

Niin siinä sitten kävi. Reilu viikko sitten kirjoitin samasta aiheesta ja nyt sain tiedon, että juniorien komposiittimailat tosiaan kielletään ensi kesästä alkaen. Jääkiekkoliiton uusi pykälä sallii E-juniorien ( 95-syntyneiden ) ja sitä nuorempien peleissä vain puuvartiset mailat. Jos olet nyt miettinyt komposiittimailaa, jätä se kauppaan. Ensi kaudella se käy vain omiin peleihin lähikaukaloissa tai pihoilla.

2 kommenttia:

Juha Hiitelä kirjoitti...

Mailakauppiaana täytyy todeta, että kyllä niitä komposiittimailoja menee junnuille edelleenkin. Eräs westendiläinen isä oli jo kysynyt valmentajalta, että saahan sitä komposiittia edelleen käyttää harjoituksissa ja harjoitusotteluissa...

Jääkiekkoliitto perusteli komposiittimailojen kieltoa mailojen kalliudella, mutta kun edullisimmat ovat jo nyt alle viidenkympin, niin ei se hinta enää ole mikään este. Liitto vaan toimii jähmeästi, idea on ajalta jolloin mailat maksoivat sen 150 euroa.

Onhan puumaila tietysti pelillisestikin parempi junnulle kuin komposiitti, mutta jälkimmäisessä teknologia menee eteenpäin, puumailassa sitä on enää vaikea kehittää.

Jännä nähdä miten tuomarit asian aikovat hoitaa. Kuinka moni tuomari seuraa alaa niin paljon, että esimerkiksi pystyy sanomaan onko joku hybrid-maila puuytimellä vaiko ei. Asiantuntijakaan ei pysty sitä aina sanomaan, ellei sahaa mailaa poikki.

Jan kirjoitti...

Mielenkiintoista nähdä miten ensi kaudella asiassa toimitaan. Aletaanko ennen pelejä mailoja tarkastamaan, vai jääkö käytännöksi pelkkä sääntö, jota ei sitten valvota.

Kiellosta huhuttiin jo viime kaudella. Vuodessa on hintatasossa tultu alaspäin, joten melko kevyeltä pelkästään tämä syy tuntuu. Onhan varusteissa, ja varsinkin luistimissa, isojakin hintaeroja.

Syksyllä nähdään missä mennään.