lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

1. Turnajaispäivä

Tasapeli 2-2:

Peli alkoi aavistuksen nihkeästi, kuten usein ensimmäinen peli tällä joukkueella. Paljon hyvääkin oli. Synttärisankari Otto napautti päivän kunniaksi maalin. Tony pääsi kahdesti yksin maalivahdin kanssa, mutta ei tällä kertaa onnistunut yllättämään maalivahtia. Yksikin lisämaali olisi muuttanut pelin luonnetta.

Pelin erikoisuuksina mainittakoon, että aikataulujen venymisen takia noin 4 minuuttia jäi pelaamatta. Vastustajalla oli matkassa kaksi 95-syntynyttä tyttöä - eli kolme vuotta vanhempia. Heidän osallistumisestaan peliin kysyttiin ja annoin luvan pelata.

Voitto 2-0:

Toinen peli lähti tuttuun tyyliin hyristen käyntiin. Allu maalilla ei saanut yhtään kunnon laukausta, kunhan muutaman kerran kauhaisi liruvan kiekon. Vastustajan päässä viihdyttiin ja paikkoja oli enemmän kuin tarpeeksi. Vastustajan sumppu oli hirveä ja usein ajauduttiin liian lähelle jäissä olevan maalivahdin eteen. Niistä on vaikea pistää sisään.

Joona kieputti itsensä yksin läpi ja nosti ylämummoon. Tässä on ensimmäinen valinta keväisen turnauksen rankkarikisaan, mikäli sellaiseen tilanteeseen joudutaan. Näin kävi viime vuonna ja kukapa oli silloinkin ensimmäinen vetäjä? Sama mies ja maali soi.

Tämän päivän pelaajista voisi nostaa esiin kaksi nimeä:
-------
Ilari...

Oikean laidan erikoismies, vauhdikas rymistelijä jonka kiekon näyttävät ylöstuonnit eivät jää huomaamatta. Syksyn hienoisen alavireen jälkeen noussut iloiseen lentoon. Ei näy maalintekijänä, mutta sitäkin enemmän vahvana omassa elementissään.

Nopea ja taitava - niin ylimpänä kuin samassa hetkessä se alin kiekon este. Mutta kaikki ei ole tässä. Hyvä käytös niin vaihtopenkillä kuin harjoituksissa, joissa jutut tehdään kuten pitää. Ei koskaan häiriköimässä tai sanomassa protestia vaihtojen suhteen.

Tervehdykseen saa aina iloisen hymyn takaisin. Meillä on oma juttu.
------
Joonatan...

Joukkueen ehkä eniten kehittynyt pelaaja kauden aikana. Varsinkin peleissä otteisiin tullut ison miehen särmää. Nyt otetaan se mikä kuuluu ottaa, ja sille annetaan kyytiä. Kiekolle nimittäin. Ja Kevyt Sininenhän lähtee liikkeelle jämäkällä otteella. Mikä parasta, sinne minne pitääkin. Tänäänkin maalin ylänurkkaan.

Syksyllä aloitti uutena, mutta on tullut ryhmään hyvin mukaan. Iso, mutta nopea. Huomasin tämän syksyn yleisurheiluottelun juoksukisassa. Äijämäinen pelaaja, jonka tyyliin tuubakin sopii hyvin - kuten myös kopissa kuullut Teräsbetoni-tulkinnat.
------
Huomenna jatketaan toisen turnajaispäivän tapahtumilla. Sitä ennen kukin voi lukea yhden totuuden siitä, mitä jääkiekko on ja kuka näin on sanonut. Tämäkin liittyy päivän puheenaiheisiin. Se löytyy tästä -> pelaajien peli.

Ei kommentteja: