perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Pitkä ilta

Torstain illasta tulikin melko pitkä. Hallille lähdettiin viiden jälkeen ja olin kotona vasta puoli yhdentoista aikaan. Kohtalainen urakka jääkiekon parissa. Siihen ajankohtaan mahtui kaikenlaista ja viihdettä saatiin liigapelissäkin koko rahan edestä.

Ilta kuitenkin alkoi junnujen ensimmäisellä pelillä. Sairastelut sekoittivat kuvioita joten jouduin tuomariksi Juhan hoitaessa vaihtopenkkiä. Itselläkin oli molemmat korvat lukossa ja olin välillä ihmeissäni vaihtojen kommunikoinnin kanssa. Katsomon puolella pleksejä takova nyrkkisankari kyllä avusti omalta osaltaan vaihtohommassa. Töminä kantautui korvakäytäviä tukkivien vahapaakkujenkin läpi, joten kiitos avusta!

Kuulo on tärkeä tekijä myös urheilussa. Kaukalossakin toimitaan paljon kuulon varassa - hahmotetaan tilaa ja kommunikoidaan - nimenomaan aistitaan sitä "näkymätöntä" maailmaa ympärillä. Kuuro pelaaja tai tuomari menettäisi varmasti paljon pelitehostaan. Toisaalta katsojien pilkkahuudot eivät tuntuisi miltään töpeksiessä. Voisi vain hymyillä iloisesti takaisin "nuijaa" huutavalle fanijoukolle.

Hyvinhän ne lopulta hoituivat vihellykset ja niin sujui myös poikien peli. Alussa lähdettiin liikkeelle puoliteholla ja annettiin ne perinteiset maalit - joille maalivahti ei voinut mitään - mutta olin hyvin tyytyväinen muutamista asioista. 0-3 tappiosta noustiin tasoihin ja loppua kohden peli parani koko ajan. Vastustajan isoja poikia ei kumarreltu, vaan otettiin rohkeasti kiekkoa pois. Lopussa pääsi omaan päähän pari maalia, mutta koko joukkue ei missään nimessä ollut altavastaaja. Kova vastus annettiin ja olen ylpeä näistä pojista.

Poikien pelin jälkeen Joona matkasi kyydillä kotiin ja siirryin itse liigapelin pyörteisiin. Ensimmäinen erä oli jo mennyt, mutta ratkaisua haettiin sen verran pitkään ettei mitään menetetty. Voittomaalin jälkeen meteli D-päädyssä oli hirmuinen kun "Intiaanit" kiittivät kannattajiaan. Pelin jälkeen ulkona kaikuivat rytmikkäät "Tappara valitsi Ässät!"-huudot. Ehkä ei olisi kannattanut valita...

Lauantaina jatketaan kahdella poikien pelillä. Iltapäivällä on tarkoitus suunnata kohti Villiä Länttä. Sain hankittua istumapaikan loppuunmyytyyn Isomäen halliin. Korvista on tukkeet sulatettu ja hoitaja ruutannut käytävät puhtaiksi. Maailma avautuu kirkkaana. Tämä kyllä tarkoittaa sitä, että liigapeliin on otettava korvatulpat matkaan. Meteli nimittäin tulee olemaan uskomaton ja ehkä liikaa rassatuille korville.

Ei kommentteja: