maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Julkisuuskuva

Jääkiekon julkisuuskuva jatkaa alamäkeään. Olympiakisoissa Jarkko Ruutu - tuo kovien poistojen erikoismies - heitti ensimmäisen kiven ja sen jälkeen on tapahtunut kaikenlaista. Miehiä on liiskattu pitkin laitoja monessa ottelussa, roskapöntöt ovat saaneet kyytiä, ja viimeisimpänä tapauksena huoltaja, joka pelissä löi junnua mailalla päähän vaihtoaitiosta käsin.

Itsekin olen saanut vastata kysymykseen: - Millaista touhua teillä niiden poikien kanssa on...? Samoin oman pelaamisen suhteen: - Et ole ollut sairaslomalla, vaikka pelaat itsekin...? Julkisuuskuva on tärkeä jos lajin harrastajamäärää halutaan kasvattaa. Mitä isommaksi halutaan, sitä enemmän kulmia pitää silotella.

Kaikesta huolimatta ollaan kuitenkin kaukana siitä, mitä nähtiin vaikkapa elokuvassa Slap Shot. Paul Newman esitti pelaaja-valmentajaa, joka yritti saada ryhtiä sarjan pohjalla rämpivään joukkueeseensa. Sitähän saatiin kun pelaajapulaa paikattiin Hansonin veljeksillä.

Nämä pitkätukkaiset, rillipäiset veikkoset polkaisivat oman shownsa pystyyn ja sitten mentiin. Näissä peleissä ei muksittu pelkillä nyrkeillä, vaan kopsittiin surutta suoraan mailoilla. Usein peli ei ehtinyt lämmittelyä pidemmälle kun veljekset jo rappasivat ensimmäiset hampaat vastustajien suista.

Tuskin kuitenkaan otamme tätä elokuvaa junnujen oppimateriaaliksi. Saati veljesten pelitapoja. Eiköhän lähdetä siitä, että jatkossa lajilla riittää kannatusta vähän laajemmissakin piireissä.

Hansonin veljekset ovat muuten olemassa, ihan oikeasti... ( kiitos linkistä... Avokatsomo )

Stevie Ray Vaughan: Little Wing/Third Stone From the Sun

Ei kommentteja: