keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2006

Lapa jäässä

Keskusmies piti oppituntia kopissa harjoitusvuoron päätteeksi. "Lapa jäässä, lapa jäässä, lapa jäässä... siellä heilutaan ja huiskitaan maila ties missä. Lapa jäässä koko ajan. Peli paranee 1000 kertaisesti." Oppituokion hinta oli 10 euroa, mutta tippui kohta viiteen kun maksajia ei ilmaantunut. "Kohta sen saa ilmaiseksi", joku lohkaisi.

Illan liigapelissä seurasin, onko lapa jäässä. Ei ollut. Hetkittäin oli, mutta yleensä ei. Pelataanko liigassa vain 1/1000 tasolla? Olisiko niin, että peliin on tulossa uusia ulottuvuuksia?

Irti jäästä. Ollaanko pääsemässä irti jään pinnalta? Kiekko kulkee yhä enemmän jään pinnan yläpuolella, tavalla tai toisella. Pelaajien taitotaso on nousussa ja uudistuvat säännöt antavat tilaa käyttää ilmaveivejä ja muita uusia tapoja käsitellä kiekkoa.

Irti ajasta. Onko seuraava askel ennakoiva pelaaminen. Kuviteltu lapa jäässä riittää kun syöttö lähtee. Ja vastaanottaja hoitaa lavan kuviteltuun paikkaan hetkeä ennen kuin napsahtaa. Ennakoiva ajatus siitä, mihin lapa tulee ja koska. Yhteispelin uusi askel?

Ei kommentteja: