torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Rankkarikisasta kiekkotemppuihin


Lauantaina katselin junnujen rankkarikisaa ja kiekkotouhu jatkui sunnuntai-iltana Vakejäillä. Olin kotona 22:15. Kamojen purku, suihku, ruokailu... nukkumaan klo 01:00, aikaisemmin on turha yrittää. Yleensä kolme tuntia harjoitusten jälkeen onnistuu.

Tiistaina Kobrajäät ja luistin ei liikkunut valkoisilla entiseen tahtiin - saati kiekko - leuat kyllä loksuivat aitiossa sitäkin tiiviimmin. Lähdin vähän aikaisemmin kun en jaksanut kuunnella vanhojen ukkojen jäkätystä. Vähän nauratti koppiin mennessä.

Ilta jatkui valmennustiimin palaverilla. Nyt mietittiin ensi syksyn puuhia, sillä tämä kausi on pian kaluttu loppuun. Poikien pelisysteemit muuttuvat kun pelit pelataan jatkossa 4 vs 4 systeemillä. Nyt näyttää siltä, että harjoitusryhmän koko kasvaa entisestään ja ison ryhmän hallitsemisessa on omat ongelmat.

Pienemmissä ryhmissä kaikki sujuisi paremmin, mutta ikävä kyllä jäävuorojen kallis hinta ja saatavuus pakottaa isoihin ryhmiin. Jalkapallon puolella kokemukseni pienestä ryhmästä olivat viime kesänä positiiviset. Hiekkakenttiä kaupungissa riittää ja kustannuksia ei tule, joten asiat on helpompi hoitaa.

Keskiviikkona pyyhällettiin liukkailla jäillä. Kirpeä ja selkeä pakkassää siivitti vauhtiin. Harjoiteltiin perusasioita sekä mailakikkoja. Nähdyn perusteella ilmaveivit sujuvat jo monelta pojalta muutaman vuoden kuluttua. Henkilökohtaisiin taitotekijöihin kannattaa panostaa harjoittelussa.

Viikon tunnustus Ilveksen valmentaja Elorannalle Saipa-pelin jälkeisistä lausunnoista Aamulehdessä. Tämän tyyppisiä miehiä tarvitaan lajin pariin enemmän.

( photo by JSS c 2006: "Ässäjunnujen rankkarikisa erätauolla. Maaliin lipuu..." )

Ei kommentteja: