sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

2. Turnajaispäivä

Takkiin 1-3:

Ihan hyvää peliä päivän alkajaisiksi. Voittoon ei ylletty tälläkään kertaan tästä vastuksesta. Naapurikunnassa on pojilla paremmat kaurapuurot. Ei sitä muuten noin isoksi ja vahvaksi kasva. Maalin ympäri ja vanhanaikaisella, toisella kertaa millimetrin tarkka veto tolpan viereen. Siinä ne voiton avaimet. Mainio peli pojilta kaikesta huolimatta.

Voitto 3-2:

Ja päivä parani taas kuten tapanamme on ollut. Kahden maalin takaa-ajosta noustiin ohi. Sarjapeleihin verrattuna peliaika on pudonnut melkein puoleen ( 40 -> 25 min ), joten maaliluvut jäävät väistämättä pieniksi. Nyt vältettiin se mikä iski kolmannessa pelissä.

Takkiin 0-4:

Kahden ensimmäisen koitoksen jälkeen pidettiin vähän pidempi tauko. Tultiin kotiin syömään ja lepäämään vähäksi aikaa. Hallimatkalla käytiin keskustan kautta heittämässä matkustaja. Joona otti automatkan aikana kunnon ruokalevot. Melkein kuorsaus kuului etupenkille. Kopissa oli vielä rähmät silmissä.

Tätä rataa on varmaan monen muunkin tauko kulkenut. Syöminen ja nukkuminen ei auttanut peliin, vaan nyt oli todettava vastustaja selkeästi paremmaksi. Levotonta energiaa kyllä riitti. Vaihtopenkin takana oli kauden kuumimmat asetaistelut. Poikia ei tahtonut saada pysymään millään penkillä.

Siinä samalla yritin vielä pitää ottelupöytäkirjaa, kirjata vaihtoja, seurata peliä ja antaa ohjeita. Ensimmäisen takaiskumaalin jälkeen oli myös annettava henkistä tukea torjumaan "me hävitään tää"-sanailua. Ja mehän hävittiin tää, totaalisesti.

Lauantain peleissä joukkue käyttäytyi iltapäivällä näkemistäni parhaiten. Penkeillä pysyttiin ja kaikki sujui mallikkaasti vaihtoja myöten. Nyt sunnuntaina oli uusi päivä ja uudet kujeet.

Kokonaisuutena turnaus meni koko harjoitusryhmältä niin, että molemmat joukkueet ottivat kaksi voittoa, kaksi tappiota, sekä tasapelejä 2 ja 1 - toisella joukkueella kun oli yksi ottelu enemmän. Tasaiseen tahtiin siis jatketaan ryhmän sisällä.

Lopuksi nostetaan taas parrasvaloihin kaksi pelaajaa:
-----
Allu...

Kunnostautunut sekä maalissa että kentällä, ja varsinkin maalivahtihomma kehittynyt huimasti talven kurssin myötä. Yksi Lempäälän voitokkaan vierailun legendaarisista sankareista, joka siellä kokosi itsensä huikeaan revanssiin syksyn vaisumman alun jälkeen.

Allun huikea hanskakoppi muistetaan jo viime kaudelta ottelussa paikallisvastustajan kanssa. Samaa räpylän suihketta nähtiin myös tuolla Lempäälän ikimuistoisella valloituksella. Mutta ei siinä kaikki, sillä pelikentän puolella on totuttu näkemään ryhdikästä kiekon vauhditusta. Kumipala lentää jämäkästi - kotipuolessa jopa mailojen lavat. Tällä kaudella on jo kaksi mailaa hajonnut Allun jykevissä kourissa.
-----
Antero...

Ryhmän nopein juoksija ja monipuolinen lahjakkuus. On ihastunut erityisesti luisteluharjoituksiin ja sen huomaa myös tuloksista. Kotijäillä viihtyy myös paljon maalin suulla, mikä monipuolisuuden eduiksi laskettakoon.

Luotettava valinta joka tilanteeseen pelikentällä. Kova into ja tinkimätön suhtautuminen harjoituksiin, joihin paneutumisesta näkee, että se on mieluista. Ensiluokkainen käytös, josta osoituksena valittiin syksyn joukkueen ensimmäiseksi kapteeniksi. Hyvä esimerkki kenelle tahansa.
-----

Yksi kolmesta kevään turnauksista on käyty. Kausi jatkuu vielä harjoitusten merkeissä kunnes parin viikon päästä suuntaamme turnaukselle Lempäälään. Paikkaan, jossa suoritetuista uroteoista pojat keskustelevat vielä kaukaisina eläkepäivinäkin. Muisti jo pätkii, mutta legendat elävät. Näin se menee....

" Muistatkos Allu, miten Leki lyötiin silloin talvella 2006? Siitä on nyt jotain 68 vuotta... "
" Eihän sitä unohda, Tony... 6-0... ne oli aikoja ne... "
" Muistinne pätkii... ukot... tulos oli toinen..."
" Miten niin... Otto..."
" No siten niin, hyvä Veeti.... ei 6-0... vaan 8-0...!"
" Samapa tuo, mutta ottakaa pojat mailanne ja lähdetään jäälle. Meiltä menee jääaikaa hukkaan täällä kinastellessa. Pian saadaan lopettaa tämä Säkenet Oldboys-vuoro kun jää on tyhjänä... "
" Miten niin, Jeremi, onhan meitä vielä kolmetoista raavasta sälliä..."
" Joilla on ikää yhteensä lähemmäs 1000 vuotta..."
" Kokemus jyllää.... kokemus jyllää... "

Ei kommentteja: