perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Aasi

Tiedätkö mitä on Aasi? Tietysti se on viehättävä eläin, mutta sen lisäksi peli. Joona opetti sen minulle tänään. Olimme illalla höntsäilemässä luonnonjäillä - ehkä viimeisiä kertoja ennen kuin kevätaurinko sulattaa ne - ja pelasimme välipalaksi muutaman kierroksen Aasia.

Tarvitaan kaksi pelaajaa, maali, pallo tai kiekko ja peli voi alkaa. Palloa ammutaan maaliin vuorotellen. Maalin sisäosat ja tolpat hyväksytään onnistuneiksi laukauksiksi. Pompusta toinen jatkaa uudella laukauksella, kunnes jompi kumpi lopulta ampuu ohi. Hän saa itselleen ensimmäisen kirjaimen A.

Näin jatketaan kunnes toinen pelaajista on ampunut ohi neljä kertaa, eli saanut täyteen koko sanan. Hänestä on tullut Aasi. Peliä voi vaikeuttaa ampumalla kovaa, jolloin pallo pomppaa kauas, tai tarkasti, jolloin se suuntautuu vaikka tolpan kautta nollakulmaan. Tätä peliä kannattaa kokeilla vielä ennenkuin viimeiset jäät sulavat tältä talvelta.

Toinen asia mitä kannattaa joskus kokeilla on elokuva Hardball ( 2001 ). Tarina on aiheeseen liittyvä. Ei siis aaseihin - vaan junnuihin - vaikka onhan elokuvassa yksi aasikin. Se joka lopulta tajuaa mikä on tärkeää.

Ei kommentteja: