sunnuntaina, elokuuta 13, 2006

Apuvälineet - osa 2

Tasapainolauta. Hyvä väline nilkkojen vahvistamiseen ja tasapainon harjoitteluun. Normaalin tasapainoilun lisäksi voi käyttää erilaisia variaatioita.

Kyykkyyn ja ylös on jo melko vaativa suoritus 8-vuotiaalta. Tempun voi suorittaa myös poimimalla lattialta erilaisia esineitä, joiden kokoa voi kasvattaa jalkapallosta pesäpalloon ja vaikeuttaa hommaa.

Ottamalla salibandymailan ja pallon käyttöön, voidaan harjoitella "leipomista", seinäsyöttöjä tai laukauksia - seisoen samalla tukevasti vaaterissa laudan päällä.

Mielikuvitus on rajana hakiessa uusia muotoja ja vaihtelua laudalla harjoitteluun. Ja ei pelkästään junnuille - apua löytyy myös seniorien luistelunilkkojen kunnossa pitämiseen.

1 kommentti:

Jan kirjoitti...

Hyviä juttuja nuo keräämäsi harjoitteet!

Lähinnä tuo tasapainolauta salibandymailalla ja pallolla on helposti kotona tehtävä juttu.

Ajatuksena on kahdeksanvuotiaan monipuolinen harjoittelu - joka siis ei palvele suoranaisesti sen jääkiekon tarpeita - vaan lähinnä tasapainoa yleisesti, sekä käden ja jalan yhteistoimintaa.

Kehittyville hermoradoille pitää saada monipuolisia ärsykkeitä kun ollaan kasvavan lapsen herkkyysvaiheessa ja saadaan tästä paras hyöty - urheiltiin vanhempana sitten millä mailalla tahansa.

Jääkiekkomaila ja puukuulat sopivat salin puolelle ( sopivalla ja tasaisella alustalla ) tehtäväksi. Niitä jo viime kaudella kokeiltiin. Nekin harjoitukset tulee kuvioihin paremmin kunhan näille pojille ikää vähän karttuu.