maanantaina, elokuuta 14, 2006

Odottelun ytimessä

Urheilurintamalla haettiin vaihtelua yleisurheilun parista. Joona osallistui ensimmäistä kertaa 3-loikkaan. Hyvinhän tuo sujui, vaikka hyppytekniikka opeteltiin kotipihassa edellisiltana. Toisena lajina Hippokisoissa oli 40 metrin juoksu. Tulokset ja sijoitukset nähdään viikon puoliväliin mennessä.

Joona on kisojen konkari jo usean kesän ajalta. Parina suvena on tullut kauden päätteeksi mitali osallistumisesta. Tänä vuonna alkukesän kisapäivät eivät ole sopineet kuvioihin. Loppukesästäkin muutama maanantai menee jalkapallopelin merkeissä. Kahdelle areenalle ei ehdi samana iltana.

Kisojen osallistujamäärä on viime vuosina kasvanut huomattavasti. Odottaminen ja aikataulujen pettäminen syö intoa. Samalla liikkumisen määrä käytettyyn aikaan nähden on suhteellisen pieni. Vai miltä tämä kuulostaa?

Ilmoittautumiseen sai ensin jonottaa kaksikymmentä minuuttia. Sen jälkeen heti 3-loikkapaikalle, jossa vierähti tunti - jonka aikana ehdittiin hypätä vain kaksi kierrosta. Ilmoittautumisjonon vuoksi Joonalta jäi lämmittelyhyppy tekemättä.

Loikkakisa keskeytettiin aikataulun pettämisen vuoksi ja käytiin välillä pinkaisemassa 40 metriä, jonka jälkeen palattiin takaisin loikkapaikalle. Kolmannen kierroksen hyppy olisi vaatinut taas odottamista, kunnes väki on palannut paikalle ja sen jälkeen kierroksen läpikäymistä. Tyydyimme siis tällä kertaa kahteen kierrokseen ja lähdimme kotiin.

Puolentoista tunnin aikana Joona siis loikki kaksi kertaa ja pinkaisi 40 metriä. Kun lisätään matkat ja jonossa seisominen, saadaan tapahtuman kestoksi kaksi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia. Tässä ajassa Joona sai urheilua 50 sekuntia. Hikeä pitikin siis ottaa odotellessa, lähinnä kaverin kanssa hippaa käydessä.

Tapahtumat ovat kyllä muuten - perinteisesti - hienosti järjestettyjä, ilmaisia ja uutteralla talkootyöllä läpi vietyjä. Kaikesta huolimatta kasvanut osallistujamäärä tuo paineita uusille ideoille. Kun väki on saatu liikkeelle, pitäisi se pystyä myös pitämään. Siinä haastetta järjestäjille.

( photo by JSS c 2006 )

Ei kommentteja: