torstaina, elokuuta 24, 2006

Malli koulun pihasta

Joona aloitti kaupungin kuvataidekoulussa kerran viikossa tapahtuvan opiskelun. Iltapäivällä olin kyytimässä poikaa Tammelan koululle - jonka pihamaa on ollut pitkään remontissa ja on vieläkin kesken - mutta hyvää kannattaa odottaa.

Valmiina on jo laidoilla varustettu monitoimiareena, jossa kesällä pelataan tekonurmella jalkapalloa ja talvella jääkiekkoa. Lisäksi alueella on telineitä ja välineitä monenlaisiin harrastuksiin.

Kaipailin näitä pelipuistoja sekä -pihoja kesällä aikaisemmassa kirjoituksessani. Nyt niitä ollaan toteuttamassa ja tämä on todella hieno juttu! Ja mikä parasta, suorituspaikkoja tarjotaan kaikille iltakäyttöön - myös aikuisille, johon viittasin kirjoituksessani. Kyse oli ilmeisesti juuri tämän koulun pihasta.

Alueella ei ole mitään varausvuoroja eikä maksuja. Suorituspaikat ovat kaikkien käytössä ja vuoroista sovitaan paikallisesti käyttäjien kesken. Kuulostaa hyvältä.


Samantyylistä pihaa on suunnitteilla toiseenkin kouluun. Toivottavasti tämä malli saa huomiota ympäri maata ja koulujen pihat saadaan uuteen malliin. Tällä tavalla ne pitäisi ottaa käyttöön ja antaa virikkeitä koululaisille ja iltaisin muillekin kävijöille. Seuraan mielenkiinnolla miten homma lähtee käyntiin.

( piirros - lähde: Aamulehti - JP Ahonen )

Ei kommentteja: