keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Kauden ensimmäinen rankkari

Tiistaina pelattiin syyskauden ensimmäinen koitos. Vieraaksi oli saapunut Nopy - Nokialta asti. Jääkiekon parissa on kyllä kohdattu, mutta jalkapallon puolella oli ensimmäinen tutustuminen seuraan. Ja tästähän saatiin kauden kovin vastus ja värikäs ottelu. Yleisöä oli paljon ja se varmasti viihtyi näkemänsä parissa.

Ennen pelin alkua kokosin pojan puun varjoon ja käytiin läpi pelin taktiikkaa - eli sotasuunnitelma, kuten pojat sanovat. Ohjeet olivat yksinkertaisia ja mieleenjääviä. Lyhyen tuokion jälkeen siirryttiin kentälle aloitukseen.

Joona S aloitti maalissa, pitäen verkon puhtaana ja esittäen muutaman hienon torjunnan. Vauhdikkain haltuunotto nähtiin kuitenkin karannutta palloa hakiessa. Kierähdykset päätyivät puskiin asti. Esitys ei jäänyt katsomossakaan huomaamatta.

Kuiva kenttä pölisi ja peli eteni vauhdikkaana päästä päähän. Nopyn taitavat pojat tekivät vaarallisia hyökkäyksiä Sorsien maalille - tuloksetta. Lähimmäksi päästiin torjunnan jälkeisellä ylärimakudilla.

Toisessa päässä sen sijaan aloitettiin maalinteko. Tomi kunnostautui kahdella maalilla. Puoliajalla maaliin vaihdettiin Samppa, joka esitti vuorollaan joukon mahtavia torjuntoja ja sai niistä hienot aplodit katsomosta. Vastustaja sai yhden vahinkolirun sisään veskarin hutipotkusta. Toisessa päässä taas Otto tykitti näyttävästi kahden tolpan kautta pallon takaisin kentälle. Ei maalia.

Sorsat siirtyi 3-1 johtoon kun Joona K pelasi maalilla loppuun asti. Tässä toteutui yksi niistä asioista joita olen painottanut. Pelataan aina loppuun asti! Näissä numeroissa mentiin ihan pelin loppuhetkille. Viimeisillä sekunneilla vastustajan laukaus osui puolustajan käteen ja tuloksena rankkari. Ensimmäinen laatuaan tällä kaudella.

Vetäjä keskittyi vetoonsa ja lähti vauhtiin. Laukaus oli kova, mutta Samppa torjui hienosti. Valitettavasti jatkopallo toimitettiin verkon perille. Tämän vahingon otan omaan piikkiini. Sorsat vain seisoi torjunnan jälkeen - syystä ettei tästä erikoistilanteesta ollut vielä puhuttu harjoituksissa mitään.

Voitto 3-2, hieno peli koko joukkueelta ja tuuletukset pelin jälkeen olivat näkemisen arvoisia. Loppukauden pelit saatiin näin käyntiin. Ensi viikon torstaina matkataan Mutariin...?! Missä lienee?

Ei kommentteja: