lauantaina, maaliskuuta 03, 2007

Kollit kylässä

Juniori-kollit saapuivat lauantaina vierailulle Sentteriin. Harjoituspeleissä otettiin mittaa punaisten jälkikasvuun kahden joukkueparin voimin. Viimeksi kohdattiin joulukuussa Jokerit-turnauksessa vahtelevin otteluin.

Olin tällä kertaa molemmissa peleissä tuomarina. Se sopi näin vaihteluna - vakituisesti hommaan ei ole mitään "paloa" - ja siinäkin mielessä, että peliin valmistaumista ei tullut tehtyä millään tasolla. Alkuverryttelykin jätettiin pois kun ei ollut etukäteen tietoa mikä joukkue pelaa ja missä kokoonpanossa tai kuka joukkueita vetää vaihtopenkillä. Hyvä näin - saatiin joukkueelle vähän erilaista opastusta penkin päähän kun siellä oli tällä kertaa Eero.

Hifkin Red aloitti ensimmäisen pelinsä vauhdilla ja siirtyi heti johtoon. Säkenet sai kuitenkin vähitellen juonesta kiinni ja tasaisesti mentiin päästä päähän. Joukkueessa oli vahvistuksena Eetu #42, Leevi #15 ja Nestori #40 maalissa. Näillä mentiin.

Ensimmäiseen peliin saatiin Säkenien "nollataika" vihdoin rikottua ja kolme maalia tehtyä. Jeremi #24 teki yhden ja Joona #77 kaksi. Hattutemppukin oli tosi lähellä. Kiekko pyöri maaliviivalla - ja taisi se siellä olla - mutta en uskaltanut hyväksyä maalia. Omaa joukkuetta tuomaroidessa on aina vähän tarkempi näiden ratkaisujen kanssa. Helpottikohan oman pojan maalihanojen avautumista se, että iskä ei ollutkaan nyt penkin päässä? Lopun hyvällä otteella "punaiset" veivät kuitenkin pelin selvästi 6-3.

Toisessa pelissä ote vähän hiipui Hifkin White-joukkuetta vastaan heti alusta ja pataan tuli jotain "kuusinolla". Kollien joukossa viiletti ihaltavalla otteella kaksi vauhtipetoa, nimittäin Lauri #15 ja Aarni #43. Siinä kiekko sai kyytiä. Ei silti, koko "valkoisten" joukkue pelasi hienon ottelun. Peli oli siistiä ja vaihdoissa toimittiin ripeästi.

Toisen otteluparin tapahtumia en päässyt ymmärrettävästi seuraamaan, mutta ainakin ensimmäisessä pelissä "terästetty" Salamat piti voittamalla Tapparan lippua korkealla - ettei vieraille mennyt ihan kaikki tänään.

Vaikka pelejä näyttää tulevan kauden mittaan ihan liikaa - edessä on vielä kolmet turnaukset - oli tämä vierailukäynti ihan hieno homma. Saadaan vähän vaihtelua perinteisten "lähivastustajien" joukkoon ja pojilla näytti olevan kivaa. Nähdään uusia pelipaitoja jäällä ja saadaan vaihdella viirejä. Onhan se vähän erilaista kuin pelata vanhoja tuttuja "kirvesrintoja" vastaan.

Ei kommentteja: