torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Väärin tekemisen filosofia

Pitäis varmaan harjoitella - noita syöttöjä... Nimittäin omia syöttöjä, jotka karkasi torstain harjoituksissa luvattoman paljon "harakoille". Keilaankin tömähti kerran ja toisenkin, vaikka olisi pitänyt vastaanottavan pojan lapaan heittää. Kraah.

Taisi olla toiseksi viimeiset harjoitukset Koulukadun tekojäällä. Ensi viikko vielä ja sitten jäät sulatetaan - jos ei ne liukene ennen sitä itsestään.

Neljäntoista pojan kanssa mentiin kahdella ohjaajalla, mutta hyvinhän tuo sujui. Pojat hoitivat homman kotiin mallikkaasti - kiekot haettiin ja jonoon tultiin sujuvasti. Jossain vaiheessa joku keksi uuden tavan ottaa syöttö vastaan. Takaperin luistellen ja maila jalkojen välissä. Sen tietää miten siinä käy.

En kuitenkaan puuttunut näihin "pelletemppuihin" kovin ottein, koska jotain huumoria ja omaa näkemystä asioihin pitää sallia ja ruokkia. Varsinkaan, kun tämä ei häirinnyt harjoituksen yleistä sujumista tai aiheuttanut kinastelua tai muita käytöshäiriöitä.

On hyvä, että asiat opetetaan: "Näin"... mutta aina pitää saada kokeilla ja yrittää. Myös "väärin" tekemistä pitää jossain määrin sallia, koska kyse on siitä että uskaltaa, kokeilee ja huomaa. Väärin tekemisen pelko jarruttaa kehitystä.

Tyvestä puuhun. Useamman tippumisen jälkeen se tukeva oksa saavutetaan.

Ei kommentteja: