sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Fasaanin voimalla

Heräsin aamulla kello 8 takapihalta kuuluvaan ääneen. Aidan päällä istui lihavin koskaan näkemäni fasaani. Tämä pyöreäksi pullistautunut pallo kiekui niin, että unet karisivat kerralla silmistä.

Aamun toinen järkytys odotti alakerrassa, jonne kirmaisin suoraan sängystä linnun jatkaessa kailotustaan pihalla. Kodinhoitohuoneessa olevan pesukoneen sisus näytti kuin räjähdyksen jäljiltä. Pesussa ollut tyyny oli hajonnut ja rumpu täynnä vetistä pallokuitua. Ja voitte uskoa että sitä oli tooodella paljon koneen sisällä.

Päivän alun kolmas ravistelu tapahtui Hakametsän kolmoshallissa kun Leki löi maalin toisensa perään Säkenien pömpeliin. Siihen tahtiin, että pelin loppu meni kuulutuskopin ja vaihtopenkin väliä sahatessa - tulosliuskoja kiikutellessa. 8-0 oli totaalinen tyrmäys.

Hetkeä ennen ryhmän toinen joukkue, Lieskat oli lyönyt samaisen Lekin 7-2. Hienoa, että harjoitusryhmä kuitenkin pärjää jollain taholla. Näytti joukkueella olevan vain kaksi vaihtomiestä, vakimaalivahti puuttui ja vaihtopenkin takana ihan uusia miehiä. Näistä huolimatta peli kulki hienosti. Lieskat on hyvin tietoisesti yhteen kasattu ryhmä.

Iltapäivään mennessä aamun kitkat eivät enää tuntuneet kovin pahoilta. Pelit jatkuivat ykköshallissa ja kohoavissa tunnelmissa. Ylöjärven Tapparaa vastaan Säkenet-joukkio lähti kuin katupoikalauma, hammasta purren ja asenteella. Maalilla mentiin johtoon ja peliä hallittiin erätaukoon asti.

Tässä joukkueessa on se piirre, että kun vastustaja tekee pari maalia ja joudutaan alakynteen, pelaaminen loppuu tyystin. Nyt sitä enteili jo vastustajan tasoitus, ja johtoon mennessä katosi kaikki. Ihan kaikki. 5-1 takkiin ja nokka roikolla kotiin.

Vaikka hävittäisiin kaikki loputkin pelit, niin tässä joukkueessa on luonnetta. Hiomatonta vimmaa joka kuplii pinnan alla ponkaistakseen välillä hurjaan kiitoon - ja sammuakseen taas välillä, kuin odottamaan sopivaa hetkeä näyttää kyntensä. Oikealla hetkellä tämä ryhmä voittaa kenet tahansa. Niin tai näin, minä pidän tästä ryhmästä. Siinä on särmää.

Turnaus jatkuu aamulla kello 8:30 jäähallin pihalla. Nyt tarvitaan kunnon fasaaniherätystä.

( Photo by JSS © 2007 )

Ei kommentteja: