maanantaina, huhtikuuta 30, 2007

Vappulenkillä

Vapun vietto lähti käyntiin juoksulenkillä perinteisen viileissä olosuhteissa. Vain räntä puuttui. Juoksu sujui, vaikka Polarin sykevyön kanssa olikin jonkin verran ongelmia. Kehittämistä vielä on, vaikka uusin tekstiilinen vyö toimii paremmin kuin vanha prässätty - kuminen malli.

Jos kiristys ei ole optimaalinen, lähetin lähtee liikkeelle helposti, varsinkin lenkin alussa kun hiki ei vielä virtaa riittävästi. Liian löysä valuu alas ja kireä taas ponnahtaa paikoiltaan.

Jälkimmäiseen ilmiöön on syynä Leveä selkälihas (M. latissimus dorsi), jonka kohdalta vyö kulkee. Mitä V-mallisempi selkä, sen enemmän ongelmia vyön kanssa. Tämä on käytännössä havaittu ja liikuntalajit joissa tätä lihasryhmää käytetään, tuottavat enemmän ongelmia. Luisteluhiihto on lajina pahin ja suorastaan "pumppaa" vyötä alaspäin.

Alkuviikolla on aikaa omalle liikunnalle, koska vapun tienoo on rauhoittanut pallokentät. Torstaina käynnistyy kaupparitoiminta ja Kaukajärvellä aloitetaan kausi. Tänä keväänä on taas parannettu edellisvuodesta ja tulijoita riittää eri ikäluokkiin entistä enemmän.

98-joukkueen runko on jo kasassa, mutta lisää on vielä ilmeisesti tulossa. Osa aloittelevista tämän ikäisistä starttaa 99-ryhmässä ja näin saadaan joukkueiden koot pysymään sopivina ja tasaisina. Avasin joukkueelle tänään kotisivut tiedottamiseen ja muuhun käyttöön. Nyt vaan kausi käyntiin...

Ei kommentteja: