torstaina, huhtikuuta 19, 2007

Saippua ja harja käyttöön

Aamulehti kirjoittaa päivän lehdessä juniorikenttien kiroilusta - ja aiheesta, sillä ongelma on olemassa. Palloliitto ottaa alkavalla jalkapallokaudella käyttöön nollalinjan kielenkäytön suhteen. Heti ensimmäistä kerrasta joutuu tuomarin puhutteluun ja jatkossa odottaa varoitus - tai jopa ulosajo. Olen täysin tämä ajatuksen takana.

Uudistus koskee vain 12-19-vuotiaiden otteluita, mutta nuorempienkin osalta sääntöjä voisi soveltaa. Jo kahdeksanvuotiaat osaavat kattavan termistön ja onhan näitä tullut kuultua ohjaajan ominaisuudessa.

Jääkiekko voisi lajina seurata Palloliiton esimerkkiä, sillä myös kaukalossa särähtää joskus korvaan. Aikuiset on toinen unohdettu ryhmä näissä säännöissä. Tarpeen olisi, sillä kuten toimittaja Riku Roslund jutussaan osuvasti kirjoittaa ( suora lainaus sivulta B 30 ):

"Usein likaisin suu ei ole pelaajalla, vaan sillä alapääilmauksia kuuluttavalla mahakkaalla punanaamalla kentän laidalla tai katsomossa. Tuntuu siltä, että vanhemmat ottavat urheilun vakavammin kuin jälkikasvu itse."

Ei kommentteja: