lauantaina, huhtikuuta 21, 2007

Turnaus Saharassa

Saharassa oli tänään kylmää ja kosteaa - hiekkakin puuttui - mutta kyseessä olikin tekonurminen pallokenttä Valkeakoskella ( yritin selvittää nimen alkuperää ja historiaa netistä - onnistumatta... ). Aamun ensimmäisiin peleihin lähdettiin lämpömittarin näyttäessä +2 astetta ja räntäsateen vihmoessa kentän pintaan huurteisen kerroksen.

Kaupungin keskustassa sijaitseva kenttä on lämmitettävä ja muutenkin oivallinen paikka. Koska Tampereelle saadaan vastaavaa näiden pienten junnujen käyttöön? Ei silti, peli näytti kulkevan hiekkakentillä harjoittelevien tahtiin.

Bremen aloitti 2-0 voitolla isäntäseurasta. Valkeakosken Nappuliigan pallokoulu ei oikeastaan saanut yhtään todellista maalintekopaikkaa. TPV sen sijaan olisi voinut paremmalla tuurilla tehdä vielä muutaman lisää. "Räkämaali", kommentoi kotiyleisö ensimmäistä osumaa. Kaikki kuitenkin lasketaan.

Pelitauolla riisuttiin läpimärät kengät sukkien kera ja haettiin autosta kuivaa ylle. Räntäsade oli vielä hyvissä voimissa kun Nastolan Nopsa asettui Bremeniä vastaan kentälle 2. Ensimmäisestä pelistä vauhti oli hieman hiipunut, mutta vastustajan maalille mentiin tästä huolimatta oranssit liivit vilkkuen 3-0 voiton tahtiin.

Päivän viimeisessä koitoksessa kohdattiin Janakkalan Pallo ja nyt näytti vauhti olevan päivän parasta, vaikka vähämaaliseksi ottelu jäikin. Se ainokainen maali vain odotti pitkään, sillä JanPan maalivahti pelasi erinomaisin ottein. Tolppia kolisteltiin useampaan kertaan, kunnes Aapo pääsi puolustajista ohi vasemmalta ja laukoi melko pienestä kulmasta loppunumeroiksi 1-0.

Bremen ei päästänyt tänään yhtään palloa omiinsa ja hallitsi muutenkin jokaista ottelua. Viimeiseen peliin sadekin taukosi ja vähän pelasti turnauksen tunnelmaa. Olisiko kuivunut sää saanut pojat kirmailemaan loppuun parhaan pelinsä. Yritystä ja vauhtia riitti. Turnauksen päätteeksi joukkueet kokoontuivat jakamaan mitalit keskikentälle.

Kevätturnauksessa oli hyvät järjestelyt sekä pelikenttä, tosin märkä, mutta säällehän ei kukaan voi mitään Kiitokset järjestäjille. Valkeakoski on hieno jalkapallokaupunki - melkein yhtä hieno kuin Tampere.

Kiitokset myös ystävälliselle vanhalle rouvalle joka neuvoi meidät kentälle aamun räntäsateessa. Oltiin kyllä jo aika lähellä - korttelin päässä.

Saharassa harhailijat...

( Photos by JSS © 2007: 1. Nopsa - Bremen 2. Bremen - JanPa 3. Mitalien jako )

Ei kommentteja: