lauantaina, toukokuuta 13, 2006

Alkukesän turnaus



Kesän ensimmäinen turnaus pelattiin Sorsapuiston kentillä. Aurinko paistoi ja tuuli lennätti hiekkaa suut, silmät ja korvat täyteen. Muuten hyvä sää, mutta sateitakin on vähän odoteltu. Osa pojista joutui jättämään nämä pelit väliin. Siitepölyallergia karsi jo torstain harjoitusten osallistujamäärää. Pöllyävä hiekka pahentaa oireita.

Turnauksen ja koko kauden ensimmäinen peli aloitettiin Lentsua vastaan varovaisesti. Harjoituksia ei ole takana kuin muutama ja monia varmaan vähän jännittikin. Peli oli tasaista, vaikka Sorsien hallinnassa kuitenkin pelattiin. Päädyttiin lopulta voittotulokseen 2-1, vaikka tekopaikkoja olisi ollut enemmänkin. Ohilaukauksia tuli paljon. Ainokainen takaisku meni oman pelaajan jalasta sisään.

Odotellessa toisen pelin alkua joukkue tankkasi - söi ja joi - sekä osteli arpoja. Joona halusi makkaraa, joten sopihan se tällä kertaa. Maalivahtina voi hyvin sulatella tukevampiakin eineksiä. Kenttäpestillä olisi varmaan tyydytty vähän kevyempää välipalaan.

Pukukopin puolella vaihdettiin Joonalle maalivahdin housut ja paita. Lakki päähän ja sitten kentälle. Olkkua vastaan saatiin peli kulkemaan heti ja huomattavasti irtonaisemmin. Pallo liikkui ja painostusta tuli vastustajan päähän. Kun maalia pöllyttivät vuorollaan Joona K, Otto, Tomi ja Joonatan, saatiin kirjoihin 4-0 voitto. Mukava saada onnistumisia monille.

Pelin päätteeksi ryhmittäydyttiin valokuvaan ja jaettiin kunniakirjat. Mukava pieni turnaus näin kauden alkajaisiksi. Tästä saatiin hyvin pelikierrokset käyntiin ja kaikilla oli mukavaa pöllyävästä hiekasta huolimatta.

Koska tähän maahan saadaan riittävästi ruohokenttiä ja nämä pienetkin pääsevät pelaamaan niille? Onko ajatus liian utopistinen?

Lopuksi käytiin Joonan kanssa myyntitiskillä ostamassa suklaapatukoita. Ei suklaan takia, vaan koska kaupan päälle sai minipallon, footbagin. Kaikki kokeilemaan tätä lajia. Sitä voi harrastaa missä vaan - sisällä tai ulkona. Ehkä siinä samalla jalkapallotaidotkin karttuvat.

( photo by JSS c 2006: TPV Kaukajärven Sorsat ( vasemmalta ): Otto, Joona S, Joonatan, Akseli, Mikael, Tomi ja Joona K - kuvasta puuttuvat: Aleksi, Erno, Jaakko, Julius, Joona P ja Samppa )

Ei kommentteja: